Kebablihakastike

Kebablihakastikkeen voit valmista joko itse tehdystä kebablihasta, jonka ohjeen löydät täältä sivuilta tai sitten ostokebablihasta. Herkullista yhtä kaikki ja kastikkeen voit tarjoilla joko pastan, keitetyn riisin tai keitettyjen vihannesten kanssa.

Kebablihakastike

Kebablihakastike

Aineet:

Valmista kebablihaa 1kg-1,5 kg

Tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia 800g-1kg

Tacomaustetta 1-2 rkl

Oreganoa tai pizzamaustetta 1 rkl

sitruunamehua 1-2 rkl

ripaus suolaa

Pippurisekoitusta myllystä n. 1 rkl

Chilikastiketta tms. maustekastiketta 1-2 rkl

Sokeria 1 rkl

Seesaminsiemeniä 1-2 rkl (voi jättää pois)

Basilikaa tai thaibasilikaa tms. tuoreyrttiä muutama lehti silputtuna.

 

Työvaiheet:

1.)Aseta iso paistinpannu tai wokkipannu liedelle kuumaksi. Kuumenna kebablihat. Jos haluat ripotella päälle seesaminsiemeniä, voit sen tehdä.

2.)Aseta kasari tai pieni kattila viereiselle liedelle ja kaada siihen tomaattimurskat ja sekoita siihen mausteet hiljalleen sekoitellen. 

3.) Yhdistä aineet siten, että kaadat kasarista tomaattikastikkeen kebablihojen päälle. Sekoita. 

 

 

 

Kebablihat pannulla

Tomaattikastike valmistuu

Yhdistä

Mausteita tomaattikastikkeeseen

Tomaattikastike