Kukkakaalilaatikko

Nimestään huolimatta tähän laatikkoruokaan tulee myös parsakaalia, porkkanaa ja kesäkurpitsaa. Liemenä on perinteinen munamaito.

VINKKI: Voit korvata parsakaalin tietenkin myös kokonaan kukkakaalilla. Parsakaalia ostaessa kannattaa olla kriittinen, sillä valitettavan usein kaupassa parsakaali myydään huoneenlämpöisestä tiskistä muoviin pakattuna, jolloin parsakaali kellastuu nopeasti ja on siis jo parhaat päivänsä nähnyt... 

Tämä laatikkoruoka maistuu aterialla lisukkeena tai korvaamaan peruna ja pasta.

Asettele kaikki voideltuun vuokaan
Aika syödä!

Kukkakaalilaatikko

0,5 kukkakaali nuppuina

1 parsakaali nuppuina

0,5 kesäkurpitsa siivuina tai paloina

2 pienehköä porkkanaa siivuina

1-2 valkosipulinkynsiä pieninä paloina.

Lado paloitellut ainekset voideltuun uunivuokaan raakoina. Lado ensin kukkakaalit ja parsakaalit, sen jälkeen on helpompaa latoa koloihin kesäkurpitsat ja porkkanapalaset. Pinnalle voit ripotella valkosipulinkynsipalaset. 

LIEMI JA MAUSTEET

3-4 kananmunaa

5-6 dl maitoa

2-2,5 tl suolaa

1 rkl kuivattua timjamia

ripaus chilirouhetta

pippusekoitusta myllystä makusi mukaan

1 rkl kuivattua yrttisekoitusta (kuvassa ripoteltu vuokaan)

Sekoita munamaitoon mausteet ja kaada seos vuokaan kasvispalasten päälle. Jos munamaitoa on liian niukasti siten, että seos ei yllä kasvisten pintaan, vuokaan voi kaataa lopuksi jonkin verran pelkkää maitoa. Pinnalle voi veistellä halutessaan muutaman lastun voita ennen paistamista.

Paista uunissa keskitasolla 200-225 astetta n. 45-55 minuuttia.

Vinkki: Aloita paistaminen 200 asteella ja lisää vähän lämpöä 15-20 minuutin jälkeen. Seuraa laatikon pintaväriä, älä anna tummua liian koppuraksi.