Ruokaohjeita ja vinkkejä
Tämä broilerlasagne on höystetty isolla määrällä kasviksia, joista täytyy mainita tietenkin kyssäkaali. Kyssäkaalin käyttö on useassa kotitaloudessa varmasti vähäisempää, mutta miedon makunsa ansiosta se soveltuu moniin ruokiin.
VINKKI: Kyssäkaalia ostaessa kannattaa valita keskikokoiset tai jopa pienehköt kyssäkaalit, jolloin todennäköisemmin välttyy puisevilta yksilöiltä.
BROILERLASAGNE
1 pieni kyssäkaali paloiteltuna
1 paprika paloiteltuna
1 pieni kesäkurpitsa paloiteltuna
2 keskikokoista porkkanaa karkeana raasteena
1-2 sipulia pilkottuna
4-6 kpl valkosipulikynsiä pieninä paloina
800g broilersuikaletta paistettuina
Muutama siivu Emmental-juustoa
Turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia n. 500g purkki
1 pkt täysjyvälasagnelevyjä
Kaada paistetut broilersuikaleet kattilaan, lisää kyssäkaalit, paprikat, kesäkurpitsat, porkkanaraaste, sipulit ja valkosipulipalat kattilaan. Lisää vettä n. 8 dl ja hauduttele.
Lisää kattilaan mausteet:
2-3 kämmenpohjallista suolaa
2-3 kämmenpohjallista broilermaustetta
ripaus chilirouhetta
1 rkl timjamia
1-2 rkl oreganoa
1-2 rkl currya
1 tl kuivattua sitruunaruohoa (Lemongrass)
Maista kastiketta, lisää mausteita jos haluat tujumpaa :)
Voitele isohko uunivuoka ja lisää kerroksittain aineet aloittaen broilerkastikkeesta, sen jälkeen lasagnelevyt, jogurttikerros, muutama Emmental-juustosiivu ja jälleen broilerkastike. Jatka samalla kaavalla kunnes olet käyttänyt aineet siten, että päälimmäinen kerros on broilerkastike.
Paista uunin keskitasolla 200-220 astetta ja noin 40-50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna vetäytyä 15 minuuttia. Nauti!