Ruokaohjeita ja vinkkejä
Jauhelihapihvit on toteutettu gluteenittomina ilman korppujauhoja. Tekotapa vaatii vähän uutta katsantokantaa, mutta panostus toimii mahtavasti.
VINKKI: Jos tarjolla on varhaiskaalia, käytä mieluiten sitä kovan talvikaalin sijaan. Pehmeästä varhaiskaalista saat paremman soseen.
2 kg naudan (10%) jauheliha
2 dl kaalisose
3 dl hernerouhesose
5 kpl kananmunia
2 kpl keskikokoisia sipulia pilkottuna pieniksi
Mausteet:
1 rkl tacomauste
4 rkl jauhelihamauste
2 rkl kuivattu yrttisekoitus
1 rkl suolaa
1 rkl pippurisekoitusta myllystä
1 rkl valkosipulirouhetta
1 rkl paprikajauhetta
öljyä ja /tai voita paistamiseen
Kaalisoseen valmistus:
Varhaiskaalia pieneksi pilkottuna 250-300g kattilaan
Vettä n. 2-2,5 dl
Keitä hiljaksiin siten, että kaali on reilusti pehmeää ja vesi on haihtunut jonkin verran.
Kun tarpeeksi pehmeää, soseuta sauvasekottimella tasaiseksi soseeksi. Anna jäähtyä.
=Valmis kaalisose n. 2dl
Hernesoseen valmistus:
3dl vettä kattilaan
1dl hernerouhetta
Keitä paketin ohjeen mukaan ja jäähdytä
=Valmis hernerouhe n. 3dl
Käytä suurta sekoituskulhoa ja sekoita tämä puhtain kourin ja/tai käytä kumihanskoja. Yleiskonetta en näihin taikinoihin suosittele. Yleiskoneella taikinan koostumus muokkaantuu siten, että valmiina tuotteet tuntuvat einesmäisiltä ja kumimaiselta.
Sekoita jauheliha, jäähtynyt kaalisose ja jäähtynyt keitetty hernerouhe ja kaikki mausteet ja pilkottu sipuli sekä munat kulhossa sekaisin ja muotoile käsissäsi paistettavia pihvejä, jota voit asetella kuumalle pannulle, jossa tirisee voi/öljyseos.
Apuna muotoilussa voit käyttää muotoilurautaa, jos sellaisen omistat, jonka avulla saat litistettyä sopivia pihvejä. Jos rautaa ei huushollista löydy, ei ole syytä vaipua epätoivoon, käsillä saat ihan hyvin muotoiltua kauniita pihvejä. Voit välillä kostuttaa käsiä kuumaan veteen, jotta muotoilu onnistuu paremmin.
Paista muutamia minuutteja molemmin puolin, kunnes pihvit ovat sopivan ruskeita ja kypsiä.