Ruokaohjeita ja vinkkejä
Täytetyt paprikat maistuvat loistavilta salaatin kanssa ja ne on helppo valmistaa, jos veitsi pysyy kädessä sen verran, että saa paprikan halki ja putsattua siemenet pois. Paprikan ravintoarvot ja c-vitamiinipitoisuus kannustaa käyttämään paprikaa monin eri tavoin, tässä niistä yksi.
VINKKI: kannattaa valita tuorejuusto oman mieltymyksen mukaan, tähän ruokaan sopii mainiosti muunkin makuiset tuorejuustot kuin tässä ohjeessa käytetty yrttituorejuusto.
Aineet:
200-250g naudan jauhelihaa (10%)
1 kpl porkkana
4 kpl kevätsipulia
3-4 valkosipulinkynttä
2-3 kpl lehtikaalin lehtiä
2-3 rkl sekoittuvaa tuorejuustoa, makuna esim. yrtti
voinokare paistamiseen
suolaa maun mukaan
pippurisekoitusta myllystä
2-2,5 rkl yrttisekoitusta
Työvaiheet:
1.) Valmista täyte:
Raasta porkkana karkealla terällä, silppua kevätsipulit, pilko valkosipulinkynnet. Lehtikaalin lehdistä poista kovat ruoteet ihan sormin riipimällä ja pilko lehdet pieneksi.
Paista pannulla voinokareessa naudan jauheliha ja lisää pilkkomasi aineet mukaan pannulle. Tsekkaile pannusi lämpötilaa, enää ei tarvitse levyä täysillä korventaa, vaan sopivan lempeä lämpö riittää, jotta pilkkomasi aineet saavat vain pehmitä pannulla. Lisää mausteet ja sekoita. Suolaa riittää n. 1 tl tai jopa vähempikin, sillä yrteistä ja pippurista saat hyvää makua ruokaan. Lisää tuorejuusto, laita liesi nollille ja sekoita kaikki sekaisin.
2.) Valmistele paprikat:
Halkaise paprikat pituussuuntaan ja poista pienellä juuresveitsellä siemenkota valkoisine "hetuloinen" ja kova kanta pois. Asettele paprikan puolikkaat sopivan kokoiseen uunivuokaan, jota ei tarvitse voidella.
Lusikoi täyte paprikoihin tasaisesti. Laita koko komeus uuniin n. 200 astetta ja paista noin 30 minuuttia tai kunnes paprikat ovat saaneet vähän kaunista väriä pintaan.
Tarjoile paprikat vaikkapa uusien perunoiden tai/ja salaatin kanssa. Hätäisimmät ja nälkäisimmät tietenkin jo pistelevät yhden paprikanpuolikkaan niineen jo heti ennenkuin uuninluukku on ehtinyt kolahtaa kiinni...tunnustan :D