Bolognese

Siinä missä suomalainen valmistaa jauhelihasoosin aloittaen jauhelihojen ruskistamista ja toivoo, että soosi olisi nopeasti ruokapöydässä, valmistetaan tämä bolognese hartaudella hauduttaen.

VINKKI: Bolognesen voi tarjoilla perinteisesti pastan kera, mutta erityisen hyvältä bolognese maistuu myös höyrytettyjen kukka- ja parsakaalien kanssa.

Bolognese eli kotoisammin jauhelihasoossi saapasmaan tyyliin...

Bolognese eli kotoisammin jauhelihasoossi saapasmaan tyyliin...

Bolognese

Aineet:

1 kg naudan jauhelihaa (10%)

2 varsisellerin vartta pilkottuna

2 sipulia pilkottuna

2 sinkkuvalkosipulia pilkottuna

1-2 porkkanaa karkeana raasteena

5 dl vettä

400-500g tomaattimurskaa

voinokare kattilan pohjalle

Mausteet:

1tl chilirouhetta

2-3 rkl yrttisekoitusta

1 rkl timjamia

1 rkl oreganoa

1 rkl paprikajauhetta

pippuria myllystä reilusti

2 laakerinlehteä

2-3 tl suolaa

Työvaiheet:

Laita voinokare suurehkon kattilan pohjalle, ja lisää valkosipulit ja keltasipulit, varsisellerin palat ja porkkanaraaste. Sekoittele lastalla ja anna aineksien pehmitä. Lisää jauheliha nökäreinä ja sekoittele lastalla. Kun jauheliha alkaa saada vähän kypsempää väriä, voit lisätä vesimäärän ja tomaattimurskan. Sekoittele rauhassa ja voit lisätä mukaan myös mausteet. Jatka sekoittelua ja voit pienentää levyn tehoa pienimmälle mahdolliselle teholle ja peitä kattila kannella. Anna hautua jopa 2 tuntia välillä sekoitellen.

Maista lopuksi kastikkeen suolatilanne.

Kattilassa voita, sipuli, valkosipuli, varsiselleri, porkkana
Lisää jauhelihanökäreet
Kypsytellään rauhallisesti
Lisätty vesi ja tomaattimurska
Lisää mausteet
Lisää mausteet ja laakerinlehdet ja anna hautua lempeästi pitkään

Lisää mausteet ja laakerinlehdet ja anna hautua lempeästi pitkään