Ruokaohjeita ja vinkkejä
Maatiaispossun (Snellman) maustettu uunifilepala 1 kpl, joka leikataan noin 1-1,5 cm siivuiksi. Nuijitaan siivut kevyesti muovin sisällä. Valmista sivelymarinadi ja kuumenna grilli. Lihat voi latoa grilliin ja sivellä sivelymarinadilla ja käännellä useita kertoja grillauksen aikana.
Lihoissa olevaa rasvaa ei tarvitse leikata pois ennen grillausta.
Sivelymarinadi:
2 dl rypsiöljyä
2 tl savustettulla paprikalla maustettua himalajan "Maku" vuorisuolaa tai vastaavaa tuotetta.
1 dl ketsuppia
0,5 dl Yyterin sinappia tms. makeaa sinappia
1 tl cayenne-jauhetta tms. vähän tujumpaa paprikajauhetta
1 dl BBQ-sauce
Pippurisekoitusta myllystä reilusti
1dl makea chilisauce tai chiligarlicsauce
Sekoita ainekset sekaisin ja levitetään siveltimellä grillissä lihojen pintaan useita kertoja.