Ruokaohjeita ja vinkkejä
Tämän reseptin alkuräjähdys tapahtui puolivahingossa, kun näitä aineita löytyi kotoa ja piti jotain ruokaa kehitellä. Tästä puolivahingosta tuli kuitenkin mainio makuelämys, jossa joutuu pinnistelemään ryppynarunsa äärimmilleen, jotta ei lirahtaisi lirut housuun. Tästä kehkeytyi mainio välimeren mieleen tuova broilerruoka, jota voi tarjoilla melkeinpä minkä lisukkeen kanssa tahansa.
Aineet:
5 kpl broilerin fileeleike tai luuton rintaleike tai vastaava
1 rkl vihreitä oliiviviipaleita
2 kpl valkosipulikynsiä chilimarinoituna tai tavallisia valkosipulikynsiä+chilimaustetta
1 rkl rakuunasilppua
1 rkl korianterisilppua
pieni pala uutta sipulia ja vihreää vartta silputtuna
Muutama pala fetajuustoa
Pippurisekoitusta
Kastike:
1 prk (1,2 dl) smetanaa
500g tomaattimurskaa
2 tl soijakastiketta
2 tl piripiri-kastiketta (tai muu vastaava väkevä kastike)
1 tl suolaa
0,5 appelsiinin mehu
Työvaiheet:
1.) Viillä leikkeisiin varovasti veitsellä viilto, jolla leikkeeseen muodotuu ns. tasku.
2.) Ota esille uunivuoka, ei tarvitse voitelua. Ota esille hammastikkuja tai lyhyitä coctailtikkuja noin 10 kpl.
3.) Täytä broilerin taskuihin tasaisesti fetajuustoa, yrttisilppua, valkosipulia ja oliivinpalasia, tuoretta sipulisilppua ja pippurisekoitusta. Sulje tasku coctailtikuilla ja asettele ne uunivuokaan vierekkäin. Varo rikkomasta pehmeää broilerin lihaa tikutellessasi.
4.) Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada uunivuokaan broilerien päälle.
5.) Paista uunin keskiosassa n. 200 astetta 50-55 minuuttia.