Ruokaohjeita ja vinkkejä
Kunhan ehdit pidellä veistä kädessäsi ja pilkkoa viitisen minuuttia, on wokin valmistusprosessi sen jälkeen helppoa kuin heinänteko. Wokin viereen voit keittää riisiä tai pastaa, mutta nopeasti revityt salaatinlehdeti ja pilkotut tomaatit toimivat myös loistavasti.
VINKKI:
Varioi ja kokeile mausteita ja erilaisia perusaineita. Esim. yrttimaustettu broiler, Texas-mausteinen Mifu ja ripaus taco-maustetta wokkiin ja vaikkapa herkkusienet saavat aikaan uudenlaisen lopputuloksen.
Aineet:
800g Broilerin ohutfilee "appelsiini&inkivääri" -maustettua tms. vastaavaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni paprika
1 sipuli
2 porkkanaa
kourallinen pinaattia
1 rasia Mifu "välimeren tomaatti" tms.
2 rkl chili-valkosipulikastiketta tms. chilimaustekastike
1-2 kpl valkosipulinkynttä
loraus öljyä paistamiseen
nokare voita paistamiseen
1 rkl yrttimausteseosta
2 tl suolaa
1 mandariinin tai pienen appelsiin mehu
Työvaiheet:
1.) Pilko pinaatit, porkkanat, sipuli, valkosipuli, kesäkurpitsa, paprika
2.) Pilko broileri sopiviksi isohkoiksi paloiksi
3.) Kuumenna wokkia ja laita nokare voita ja loraus öljyä pannuun
4.) Kaada pannuun pilkotut porkkanat ja sipulit, kuullota jonkin aikaa
5.) Lisää broilerpalat, anna pannun olla sen verran kuuma, että broilerpalat saavat vähän väriä pintaan. Jos tapahtuu kiehumista, pannu on liian viileä. Kypsennä broilerpaloja kunnolla vähintään 10 minuuttia.
6.) Lisää chilikastiketta ja purista mandariinin mehu wokkiin
7.) Lisää paloitellut paprika, kesäkurpitsa, pinaatti ja Mifurae, sekoita.
8.) Nappaa pannulta broilerpala ja leikkaa se kahtia. Varmista, että pala on kypsynyt kunnolla, varsinkin jos wokkipannu on käynyt välillä liian viileänä.
9.) Lisää suola ja yrttimauste, maistaele, että mausteita on sinulle sopivasti.