Ruokaohjeita ja vinkkejä
Tämä jauhelihapitsa ei sisällä yhtään grammaa jauhoja ja on toteutettu vähähiilihydraattisen (VHH) ruokailijan elämäntapaan soveltuvaksi.
VINKKI: Jos pidät chilin tulisuudesta, voit lisätä pitsapohjan jauhelihamassaan chilikastiketta tujauksen ja pitsan päälle "turkinpippurin" siivuja.
Jos tykkäät, että pitsassa pitää olla reilusti lihaa, voit lisätä pitsan päälle vielä vaikkapa kebab-lihalastuja...
Aineet pohjaan:
400g naudan jauheliha 10%
4 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
pippurisekoitusta myllystä muutama kieppi
ripaus suolaa
Aineet pitsan päälle:
n. 135g tomaattisosetta tms.
2-3 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
1 parsakaali pilkottuna
2 kpl herkkusientä, vinokasta tms. sientä
Muutama kirsikkatomaatti halkaistuna
Oreganoa
Juustoraastetta
Työvaiheet:
1.) Sekoita pitsapohjan aineet sekaisin huolellisesti
2.) Asettele uunipellille leivinpaperi ja laita uuniin lämpöä 225 astetta tasalämmölle.
3.) Lusikoi pitsapohjan aineet leivinpaperille tasaiseksi levyksi ja paista sitä uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes pohjassa on kaunis ruskea väri. Ota pohja pois uunista täytteitä varten.
4.) Laita pohjan päälle tomaattisose, parsakaalipalat, sipulit ja valkosipulit, sienet ja kirsikkatomaatin puolikkaat, oregano ja juustoraaste.
5.) Paista uunissa noin 15 minuuttia 225 asteessa tai kunnes juustoraaste saa ruskeaa väriä.