Ruokaohjeita ja vinkkejä
Metsäsienikastike saa herkullisuudellaan syljen erittymään ja toimii niin grillilihan kuin kanan tai jauhelihasta valmistetun murekkeenkin kanssa. Jos sinulla ei ole käytettävissä metsäsieniä, tämän kastikkeen voi valmistaa myös kaupan tiskiltä löytyvän sienivalikoiman puitteissa. Sieniä pitää kunnioittaa voilla, kermalla ja sipulilla, joiden lähestulkoon pyhällä kolminaisuudella yhdistettynä sieniin ei voi epäonnistua.
VINKKI: Jos sienikastiketta sattuu jostain omituisesta syystä jäämään tähteeksi, voit laimentaa sitä seuraavana päivänä esim. maidolla, jolloin saat siitä sienikeittoa.
Tarveaineet:
2 litraa pilkottuja tuoreita metsäsieniä
2 kpl kasvisliemikuutioita
2 kpl punasipulia
3 kpl valkosipulinkynsiä
0,5 dl ruohosipulisilppua
0,5 l vettä
2 dl ruokakermaa tai kuohukermaa
3 rkl maissijauhoa suurustukseen
0,5 dl persiljasilppua
1 rkl voita
2-3 rkl öljyä
1 rkl kurkumaa
n. 0,5 rkl pippurisekoitusta myllystä
Työvaiheet:
1.) Perkaa sienet ja paloittele ne pieniksi.
2.) Kuullota sienet pannulla, 1 kpl sipulia pienittynä ja valkosipulit pienittyinä ja osa ruohosipulisilpusta sekä 1 kasvisliemikuutio voissa ja öljyssä.
3.) Siirrä kuullotetut aineet kattilaan, lisää loput sipulisilput ja lusikoi maissijauho seokseen, lisää heti perään vesi. Sekoita keskilämmöllä siten että seos suurustuu. Lisää toinen kasvisliemikuutio.
4.) Lisää kerma, loput ruohosipulit, mausteet ja persilja. Lämmitä kuumaksi, älä kiehuttele kuplien.
5.) Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippurisekoitusta maun mukaan.
Tarjoile esim. grillatun lihan kanssa.