Naudanlihaa uunissa

Ensimmäiseksi on todettava, että tämä ei ole kiireisen ihmisen ruoka, vaan sopii vaikkapa viikonlopun nautiskelijoille, jotka nauttivat tunteesta, että naudaliha sulaa suuhun.

Naudanlihaa uunissa

Naudanlihaa uunissa

Naudanlihaa uunissa

Tarveaineet:

Noin 1 kg naudanlihan paistipala, joka sivutetaan poikkisyin

2 sipulia renkaina tai paloina

0,5 "kiekkoa" Mustapekka-juustoa 

1 prk Lempi-kermaa 

Pari kourallista tuoretta timjamia

Pippurisekoitusta myllystä

suolaa

voita paistamiseen

2 rkl makeahkoa sinappia ja liraus vettä

valkosipulirouhetta

Työvaiheet:

1.) Leikkaa naudanpaistin pala sopiviksi siivuiksi poikkisyin. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

2.) Paista siivut pannulla ns. pinnat kiinni. Käytä voita paistamisessa. Mausta siivut suolalla ja pippurisekoituksella.

3.) Kaiva paras uunipatasi esille, olkoonkin se sitten keraaminen pata, valurautapata tai lasipata, kaikki käy. 

4.) Pilko sipulit ja ota esille Mustapekka.

5.) Lado kerroksittain uunipataan kaikki tarveaineet ja ripottele mukaan valkosipulirouhetta, Mustapekkapaloja ja tuoretta timjamia ja pippurisekoitusta. Kaatele kermaa kerroksien väliin.

6.) Sekoita sinappi ja vesitilkka keskenään, kaada pataan. Kun kaikki tarveaineet on padassa, laita padan kansi paikoilleen ja aseta uunipata uuniin. Anna hautua 150 asteessa noin 4 tuntia.

Naudanlihaa uunissa
Naudanlihaa uunissa
Siivuta naudan paistista siivuja poikkisyin.
Naudanlihaa uunissa
Naudanlihaa uunissa
Paista pannulla pinnat kiinni ja asettele uunipataan
Naudanlihaa uunissa
Naudanlihaa uunissa
Pilko sipulia lihojen väliin
Naudanlihaa uunissa
Naudanlihaa uunissa
Lihojen väliin laita mustapekkanokareita
Naudanlihaa uunissa
Naudanlihaa uunissa
Asettele pataan raaka-aineita kerroksittain
Naudanlihaa uunissa
Naudanlihaa uunissa
Timjamia mukaan kerroksiin
Naudanlihaa uunissa
Naudanlihaa uunissa
Lorottele kermaa lihakerroksiin
Naudanlihaa uunissa
Naudanlihaa uunissa
Lasipata on oiva juttu tähän
Naudanlihaa uunissa
Naudanlihaa uunissa
Uuniin!
Naudanlihaa uunissa
Naudanlihaa uunissa
Kansi päälle ja pata uuniin!
Neljän tunnin hauduttamisen jälkeen valmista!

Neljän tunnin hauduttamisen jälkeen valmista!