Ruokaohjeita ja vinkkejä
Tämä broilersalaatti on hyvä tehdä uuni- tai grillibroilerin tähteistä. Tämä salaatti ei ole nähnytkään kevyitä salaatinlehtiä, vaan ruokaisuudellaan on verrattavissa esim. risottoon. Tämä salaatti on myös varioitavissa sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Yksi asia on aina varma: Kun salaatti on valmis, se häviää tuulen suojaan, erityisesti teinien toimesta.
Aineet:
2-3 dl irtoriisiä (keittämätön määrä), esim. basmati tai jasmiini
1 pussi pakaste herne-maissi-paprika
1 isohko pala purjoa tai puolikas sipuli silputtuna ja /tai kevätsipulia muutama varsi silputtuna
3-4 kypsän broilerkoiven (tai muita broilerin osia) perattuna pois nahoista, rustoista, luista.
3 rkl-0,5 dl BBQ-kastiketta maun mukaan
2-3 dl mauste- tai suolakurkkukuutioita
0,5- 1 dl rypsi- tai jotain muuta hyvälaatuista öljyä
Roppakaupalla mausteita oman maun mukaan, tässä ehdotus:
valkosipulirouhetta 1 rkl
yrttisekoitusta 2-3 rkl
suolaa 1 rkl
curryjauhe 2 rkl
kuivattua ruohosipulia ja/tai persiljaa 2 rkl
chilirouhetta 1 rkl
Työvaiheet:
1.) Keitä riisit suolatussa vedessä, jäähdytä lävikössä kylmällä vedellä. Kaada kylmät ja huuhdotut riisit kulhoon.
2.Lisää sulatettu herne-maissi-paprika-sekoituspussi
3.) Pilko pieneksi purjo tai sipuli ja kevätsipuli, kaada riisin seuraksi kulhoon
4.) Riivi kypsistä ja kylmistä broilerpaloista lihat irti luista, rustoista ja nahoista. Pilko lihapalat veitsellä pieniksi, mausta BBQ-kastikkeella. Kaada palat salaattikulhoon.
5.) Lisää valmiit mauste-tai suolakurkkukuutiot tai pilko siivuista halutun kokoisia kuutioita. Lisää kuutiot kulhoon.
6.) Lisää kulhoon rypsiöljy tai jokin muu haluamasi öljy.
7.) Lisää mausteet
8.) Sekoita ja mausta. Jos haluat lisää potkua, lisää vaikka chilikastiketta tai pippurisekoitusta myllystä.
Jos valmistit salaatin vaikkapa teineille iltapalaksi, kutsu heidät iltapalalle ja suojaudu itse jonnekin syrjään, ettet jää jalkoihin :)