Broilerkasvisriisivuoka

Lempeässä uuni lämmössä valmistuvat ruuat maistuvat aina. Kun makoisat broilerin suikaleet yhdistetään jasmiiniriisiin ja pilkottuihin kasviksiin ja kermaan, ei lopputulos voi olla huono. Tähän vuokaan sopii juuresraasteet ja paloitellut vihannekset oman maun mukaan. Tässä ohjeessa on käytetty vihannespuolta oman maun ja jääkaappitarjonnan mukaan.

Broilerkasvisriisivuoka

Broilerkasvisriisivuoka

Broilerkasvisriisivuoka

Vuoka:

20cm x 30 cm x 8 cm

Aineet: 

3 porkkanaa raaasteena

1/3 varsiselleriä pilkottuna

1 pienehkö kyssäkaali raasteena

1 paprika pilkottuna

0,5 kesäkurpitsa pilkottuna

1 dl persiljasilppua

1 dl silputtua pinaattia

6-7 dl keitettyä jasmiiniriisiä

currymaustettua kermaa 4 dl

1 kg broilersuikaleita paistettuna (myös marinoidut käyvät tähän)

1-2 tl currymaustetta

2 tl suolaa

0,5 tl cayennejauhetta halutessasi

Nokare voita vuuan voiteluun

Työvaiheet:

1.) Raasta kuoritut porkkanat ja kyssäkaali

2.) Pilko pieniksi kesäkurpitsa, persilja, paprika, varsiselleri, pinaatti

3.) Keitä riisiä (n. 4-4,5 dl raakaa) lähes kypsäksi

5.) Paista 1 kg broilersuikaleita

6.) Voitele uunivuoka

7.) Sekoita pilkotut ja raastetut vihannekset keskenään kulhoon

8.) Kippaa vihannessekoituksesta (kohta 7) puolet voideltuun uunivuokaan. lisää mausteena 1 tl suolaa ja 1 tl currymaustetta. Jos haluat mausteisempaa ruokaa, lisää cayennejauhetta n. 0,5 tl.

9.) Lisää noin  4,5-5 dl kypsää riisiä omaksi kerroksekseen.

10.) Lisää kaikki paistetut broilersuikaleet

11.) Lisää loput vihanneksista ja 1 tl currymaustetta ja 1 tl suolaa

12.) Lisää noin 1,5-2 dl kypsää riisiä

13.) Lisää 4 dl maustettua tai maustamatonta kermaa ja auta sen valumista alimpiin kerroksiin esim lusikalla. Tasoittele pinta lopuksi ja paista uunissa 200 astetta noin 50-60 min.

Raasteet ja pilkotut kasvikset sekoitetaan yhteen
Raasteet ja pilkotut kasvikset sekoitetaan yhteen
Vuoka kerros nro1
Vuoka kerros nro1
Vuoka rakennetaan kerroksittain
Vuoka rakennetaan kerroksittain
Keitettyä riisiä
Keitettyä riisiä
Päälimäiseksi lisätään kerma
Päälimäiseksi lisätään kerma
Paprika ja varsiselleri
Paprika ja varsiselleri
Pinaatti, kesäkurpitsa ja persilja
Pinaatti, kesäkurpitsa ja persilja
kyssäkaali ja porkkanat
kyssäkaali ja porkkanat
Raasta
Raasta
Broilersuikale ja riisi
Broilersuikale ja riisi
Uuniin Mars!
Uuniin Mars!
200 astetta 50-60 min
200 astetta 50-60 min
Valmis!
Valmis!
Nam!
Nam!