Ruokaohjeita ja vinkkejä
Lempeässä uuni lämmössä valmistuvat ruuat maistuvat aina. Kun makoisat broilerin suikaleet yhdistetään jasmiiniriisiin ja pilkottuihin kasviksiin ja kermaan, ei lopputulos voi olla huono. Tähän vuokaan sopii juuresraasteet ja paloitellut vihannekset oman maun mukaan. Tässä ohjeessa on käytetty vihannespuolta oman maun ja jääkaappitarjonnan mukaan.
Vuoka:
20cm x 30 cm x 8 cm
Aineet:
3 porkkanaa raaasteena
1/3 varsiselleriä pilkottuna
1 pienehkö kyssäkaali raasteena
1 paprika pilkottuna
0,5 kesäkurpitsa pilkottuna
1 dl persiljasilppua
1 dl silputtua pinaattia
6-7 dl keitettyä jasmiiniriisiä
currymaustettua kermaa 4 dl
1 kg broilersuikaleita paistettuna (myös marinoidut käyvät tähän)
1-2 tl currymaustetta
2 tl suolaa
0,5 tl cayennejauhetta halutessasi
Nokare voita vuuan voiteluun
Työvaiheet:
1.) Raasta kuoritut porkkanat ja kyssäkaali
2.) Pilko pieniksi kesäkurpitsa, persilja, paprika, varsiselleri, pinaatti
3.) Keitä riisiä (n. 4-4,5 dl raakaa) lähes kypsäksi
5.) Paista 1 kg broilersuikaleita
6.) Voitele uunivuoka
7.) Sekoita pilkotut ja raastetut vihannekset keskenään kulhoon
8.) Kippaa vihannessekoituksesta (kohta 7) puolet voideltuun uunivuokaan. lisää mausteena 1 tl suolaa ja 1 tl currymaustetta. Jos haluat mausteisempaa ruokaa, lisää cayennejauhetta n. 0,5 tl.
9.) Lisää noin 4,5-5 dl kypsää riisiä omaksi kerroksekseen.
10.) Lisää kaikki paistetut broilersuikaleet
11.) Lisää loput vihanneksista ja 1 tl currymaustetta ja 1 tl suolaa
12.) Lisää noin 1,5-2 dl kypsää riisiä
13.) Lisää 4 dl maustettua tai maustamatonta kermaa ja auta sen valumista alimpiin kerroksiin esim lusikalla. Tasoittele pinta lopuksi ja paista uunissa 200 astetta noin 50-60 min.