Ruokaohjeita ja vinkkejä
Lihamakaronilaatikko on tunnetusti helppo ja hyvä ruoka, usein lasten herkkua päivästä toiseen. Lihamakaronilaatikko on tekijänsä näköinen ja se voi sisältää muutakin, kuin perusaineet makaroni/jauheliha/munamaito. Tässä esitetty versio on tekijnsä näköinen, mutta usein myös varioitu sen mukaan mitä jääkaapista löytyy.
Vinkki: Voit laittaa tähän laatikoon oman halusi mukaan esim. tölkistä herneitä, papuja ja/tai maissia. Punajuuriraaste sopii tähän tai kesäkurpitsapalat ja herkkusienet pilkottuina.
TARVEAINEET:
600-750g naudan jauhelihaa paistettuna
8-9 dl täysjyvämakaroneja keitettyna
2 porkkanaa raastettuna
2 "oksaa" varsiselleriä silputtuna
1 sipuli silputtuna (sipulikammoiset voivat ohittaa tämän)
1 pkt (500g) paseerattua tomaattia tms.
2,5 dl kaurakermaa
3 kpl kananmunia
ripaus suolaa
1 rkl oreganoa
1rkl timjamia
0,5 rkl savupaprikajauhettta
1tl chilijauhetta
voita nokare tai loraus öljyä vuuan voiteluun
TYÖVAIHEET:
1.) Paista jauheliha ja lisää siihen mausteet ja ripaus suolaa
2.) Keitä makaronit suolavedessä. VINKKI: keitettyjä makaroneja ei välttämättä tarvitse siivilöidä, jos makaronit ovat imeneet kaiken keitinveden niin, että sitä ei ole kattilassa mitenkään erityisen paljon.
3.) Silppua varsisellerin oksat, kuori ja raasta porkkanat, kuori ja silppua sipuli
4.) Sekoita kaikki aineet isoon kulhoon (kulho nro1), lisää paseerattu tomaatti tai tomaattimurska.
5.) Sekoita toisessa astiassa(kulho nro2) yhteen kananmunat ja kaurakerma.
6.) Voitele iso uunivuoka ja kaada sinne makaroni/jauhelihaseos kulhosta nro1.
7.) kaada päälle muna/kaurakerma kulhosta nro2.
8.)Kauhalla voit avittaa, jotta munaseos leviää uunivuokaan tasaisesti.
9.) Paista uunissa noin 200-225 astetta noin 35-45 minuuttia kunnes laatikko on kauniin ruskeahko.