Täytettyä broilerin rintaleikettä

Broiler on suhteellisen helposti valmistettavaa ruokaa ja rintaleike on mehevä pala, kun sen kypsentämiseen jaksaa kiinnittää vähän huomiota. Rintaleikkeessä on mukana luu, mutta se on leikkeen "pohjassa", joten se ei tuota ongelmia ja ikävää luiden nyppimistä ruokailijalle. Rintaleike on tarpeeksi iso pala, jotta sen täyttäminen onnistuu esim. juustolla, kinkulla tai vaikkapa niillä molemmilla kuten tässä ohjeessa. 

Täytetyt broilerin rintaleikkeet

Täytetyt broilerin rintaleikkeet

Täytetyt broilerin rintaleikkeet

2 pkt eli 6kpl Broilerin rintaleikettä

6 siivua savupalvikinkkua tai vastaavaa

0,5 sipulia silputtuna

3 valkosipulin kynttä pilkoittuina

Tomaattipyrettä ruokalusikallinen

Tuorejuustoa iso ruokalusikallinen, esim chili tai yrttimakua

2 kananmunaa 

Korppujauhoa 6-10 rkl

oreganoa, suolaa, rakuunaa, oliiviöljyä, oivariinia tms. ja chilirouhe

Työvaiheet:

1.)Irroittele nahat irti rintafileistä ja viillä terävällä veitsellä niihin reunasta keskelle suunnattu syvä tasku, johon voisit ajatella mahtuvan rullatun kinkunsiivun. 

2.) Sekoittele yhteen silputut sipulit, valkosipuli, tomattipyre ja tuorejuusto.

3.) Asettele äsken sekoittamasi massa ruokalusikallisen verran kinkunsiivun paäälle. Tee näin kaikille kuudelle kinkunsiivulle, jos leikkeitäkin on 6kpl. Varaa yksi kinkunsiivu/rintaleike. Rullaa kinkunsiivu ja laita se rintaleikkeen viillettyyn taskuun. Tee näin kaikille rintaleikkeille.

4.) Aseta paistinpannu levylle, laita pannuun oliiviöljyä ja nokareet voita tai oivariinia. Riko kananmunat 2kpl syvälle lautaselle, annostele toiselle lautaselle korppujauhot. Asettele ensin rintafile kananmunaan, sen jälkeen pyörittele korppujauhossa ja asettele kuumalle pannulle. Pannuusi mahtuu ehkä noin 3kpl leikkeitä, joten paista kahdessa erässä molemmin puolin.

5.) Laita uuni lämpenemään noin 150-175 astetta. Hae uunivuoka ja voitele se voilla ja oliiviöljyllä. Asettele rintarintaleikkeet uunivuokaan sitä mukaa kun pinta on saanut kaunista väriä. Ripottele pintaan oreganoa, vähän suolaa ja rakuunaa ja jos pidät chilistä, käytä sitä tässäkin.

6.) Paista kaikki rintaleikkeet uunivuuassa uunin noin 175 asteen lämmössä noin 30 min. Voit halkaista yhden leikkeen ja katsoa, että liha ei ole enää punaista. Älä päästä leikettä liian kuivaksi. 

7.) Nauti vaikka hyvän salaatin kanssa sellaisenaan tai jos haluat, voit valmistaa tähän vaikkapa sienikastikkeen ja keittää riisiä.

Rintaleikkeet
Rintaleikkeet
Poista nahka pois pinnasta
Poista nahka pois pinnasta
Sipulit!
Sipulit!
Silpu sipulit
Silpu sipulit
Tee rintaleikkeeseen syvä viilto
Tee rintaleikkeeseen syvä viilto
Tuorejuusto, tomaattipyre ja sipulit

Tuorejuusto, tomaattipyre ja sipulit

Kinkkua, korppujauhot, munaa ja sekoitettu täyteseos
Kinkkua, korppujauhot, munaa ja sekoitettu täyteseos
Täyteseos kinkulle ja rullaus
Täyteseos kinkulle ja rullaus
Leivitetty rintafilee
Leivitetty rintafilee
paistettu rintafilee
paistettu rintafilee
Uunivuoka
Uunivuoka
Pannulta uunivuokaan
Pannulta uunivuokaan
Oliiviöljyä ja voisekoitusta uunivuuassa
Oliiviöljyä ja voisekoitusta uunivuuassa
Rapea pinta
Rapea pinta
Herkullista!
Herkullista!