Ruokaohjeita ja vinkkejä
Savukalatarjotin on näyttävä ja herkullinen juhlatarjottava. Mitään erityistä ei tähän tarvitse valmistaa, vaan kyse on enemmänkin esillepanosta.
Tässä ohjeessa on lohifile savustettu itse, mutta kaupan savukala käy ohjeeseen vallan mainiosti. Savustamiseen perehdymme näillä sivuilla kesän edetessä.
Vinkit:
Käytä luovuutta, laakea esillepanoastia on tässä kyllä ihan must...
Lisää näyttävyyttä saat valitsemalla erilaisia salaatinlehtiä, esim. punertavaa tammenlehväsalaattia tai Lollo Rossoa, sinappikaalia tai esim. pinaattia.
Käytä värikkäitä aineita esillepanoon, saat houkuttelevan lopputuloksen.
Tässäkin on jälleen mahdollisuus kerätä aineita, joista itse pidät, esim. pieniä coctail-kurkkuja, marinoituja valkosipuleita, maissinjyviä tms. Aseta esille tuoretuotteita ja hyväksi havaittuja purkkituotteita, kuten edellä mainitut. Valuta purkkituotteista siivilän avulla liemi pois ennen esillepanoa.
1 savustettu kirjolohifile
6 kpl keitettyjä kananmunia
Tonnikalapasteijaa
Tilliä
Salaatinlehtiä
hillosipuleita
Pepperoneja
Kurkkua
Kirsikkatomaatteja
Lehtikaalia+öljyä+yrttimaustetta+suolaa
Kevätsipulia pieninä palasina
Pippurisekoitusta myllystä
Asettele savustettu lohifile isolle tarjottimelle, lisää salaatinlehdet molemmin puolin, asettele keitetyt kananmunapuolikkaat lohifileen molemmille sivuille, pursota tonnikalapasteijaa kananmunapuolikkaiden päälle. Riivi tillistä pieniä oksia kananmunien päälle.
Puolita kirsikkatomaatit ja asettele kananmunien vierelle. Asettele pepperonit purkista haluamaasi reunaan.
Riivi lehtikaalista pieniä paloja kulhoon, jätä kovat lehtiruoteet pois. Lisää tilkka öljyä, yrttimaustetta ja suolaa. Puristele tiukasti lehtikaalin paloja öljyseoksessa, jotta lehtikaali vähän pehmenee ja saat maut sekoittumaan. Asettele lehtikaalipalaset kananmunien viereen.
Vuole kurkunpuolikkaasta juustohöylällä kiemuroita ja asettele ne sopiviin kohtiin täydentämään koko komeutta. Lusikoi hillosipuleita sopiviin väleihin. Ripottele päälle yrttisekoitusta ja kevätsipulipalaset.