Seitsemän sortin salaatti

Tässä salaatissa on monta elementtiä, josta nimikin on kotoisin, mutta edelleenkään huikeita erikoistaitoja ei vaadita tämän tarjottimen aikaansaamiseen. Salaatti sisältää mm. grillattua kanaa, keitettyjä munia, mozzarellajuustoa, mutta ehdottomasti mahtavia makuja tuovat erilaiset yrtit ja salaatit. 

VINKKI: Jos omistat grillin, voit grillata kanapalat tähän etukäteen, mutta kaupan tiskin tarjonta riittää edelleen. Kaupasta voit ostaa kypsää kanapalaa tähän vallan mainiosti.

"Seitsemän sortin salaatti" sisältää mm. grillattua broileria, keitettyjä kananmunia, mozzarella-juustoa ja erilisia yrttejä ja salaatteja.

Seitsemän sortin salaatti

Tälle salaatille oli vaikeaa miettiä kuvaavaa nimeä, sillä tämä sisältää mm. broileria, munaa, juustoa, yrttejä, salaatteja, tomaattia, paprikaa... Tässä salaatissa ns. pääosan esittäjä on useita, eikä taka-alalle jää suinkaan vihreät osat, jotka yleensä saatetaan jopa mieltää "vain" koristeiksi. Päinvastoin, tässä vihreät osat maistuvat runsaina makuina.

Fenkoli tuo mukaan anismaista vivahdetta, tulinen krassi puolestaan tuo suuhun mielenkiintoisen retiisimäisen vahvan vivahteen. Erilaiset basilikat nitoutuvat mozzarellajuuston kanssa mainiosti yhteen ja thaibasilikan ja sitruunabasilikan mausteisuudelle ei voi olla ihastumatta. Oma suosikkini on piccolobasilika, jonka pienet ja maukkaat lehdet ovat aivan mahtavat ja koristeelliset.

Aineet:

*Grillattua broileria muutama pala (ohut fileeleike, rintaleike tms. luuton broilerpala) tai kaupan tiskiltä kypsää broileria.

*Muutama kovaksi keitetty kananmuna

*2-3 kpl mozzarellajuustoa

*Salaatteja, erilaisia, vihreitä ja punareunaisia sekä rucolaa

*Kirsikkatomaatteja, valikoima, saa olla useita värejä

*Paprikaa, värillä ei ole väliä

*Jotain pasteijaa tuubissa, esim. mätitahnaa, tonnikalapasteijaa, maksapasteijaa, mistä nyt erityisesti pidät. Huomioi kala-allergiat, valitse silloin maksa- tai kinkkupasteija jos saat vieraaksesi kala-allergisen henkilön.

*Oliiviöljyä tms. hyvälaatuista öljyä

*Pippurisoitusta myllystä ja ripaus suolaa

Yrtit:

*Basilikaa, useita erilaisia, perusbasilikan lisäksi mm. sitruunabasilikaa ja thaibasilikaa. 

*Korianteria

*Fenkolia

*Ruohosipulia

*Tulinen krassi

Yrtit tuovat hienon ulkonäön lisäksi ruokaan uskomattomia makuja ja mahtavia tuoksuja, joiden avulla ruokahalu herää ja vesi herahtaa kielelle. Valitse rohkeasti yrttejä, joita et ole ennen kokeillut!

Työvaiheet:

1.) Jos haluat marinoida ja grillata itse broilerpalat, voit tehdä niin, mutta jos haluat ostaa valmista kypsää broileria kaupasta, kukaan ei näytä syyttävää sormea, tai ainakaan minä en näytä! Tee se minkä ehdit ja haluat. Hanki kuitenkin tavalla tai toisella kypsää broileria muutama pala ja pilko se siivuiksi. Älä missään nimessä pilppua mitään pientä kuutiota tai silppua, vaan tämä saa olla ihan kunnon paloina.

2.) Keitä muutama kananmuna, vaikka 6-8 kpl kovaksi. Jäähdytä munat nopeasti kylmän veden alla, kuori ja halkaise ne.

3.) Ota suurin ja komein tarjotin esille, jonka omistat. Oletan, että kokoluokka pysyy kuitenkin pesuvadista astetta pienempänä... Tai onko silläkään nyt mitään väliä :D Jos omistat isoäidin valtaisan ns. perintöpilkkumin, käytä sitä nyt kerrankin tässä...

4.) Asettele salaatit vadin reunoille. Käytä erilaisia salaatteja, vihreitä ja punareunaisia, sekä rucolaa, jossa on enemmän makua. 

VINKKI: Seuraa kaupan tarjontaa. Useat salaatinviljelijät ovat nerokkaasti kehitelleet tuotetta siten, että he ovat pakanneet samaan myyntipakkaukseen usean eri lajikkeen salaatteja, jolloin yhden pakkauksen ostos tuo kuluttajalle erilaisia salaatteja käyttöön. Käytin oman lähitienoon tarjontaa tässä ja saman pakkauksen sisältä löytyi kolmea eri salaattia, jotka soveltuivat tähän tarkoitukseen erittäin hyvin.  Lisäksi käytin maukasta rucolaa. Muista repiä salaatit sormin, älä käytä veistä tai saksia.

5.) Revi ja ripottele yrttejä reilusti salaatinlehtien lomaan. 

6.) Asettele broilerpalat tarjottimelle, riivi mozzarellajuuston palat, lisää kananmunan puolikkaat.  Pursota valitsemasi pasteijaa kananmunapuolikkaiden päälle.

7.) Paloittele paprikaa ja lisää ne tarjottimelle, lisää kirsikkatomaatit. Ripottele aineita sinne tänne, tämä ei ole millintarkkaa touhua.

8.) Lopuksi riivi vielä reilusti yrttejä ja ruohosipulia päälle. Valitse oliiviöljy tai jokin muu hyvälaatuinen salaattiin soveltuva öljy, jota voit lirutella koko komeuden päälle, kierrä pippusekoitusta myllystä vielä lopuksi. Itse käytin öljynä tässä viinirypäleiden siemenöljyä. Kananmunien päälle voit halutessasi vielä lisätä ripaukset suolaa.

Basilikat
Basilikat
Erilaiset basilikat tuovat huikeita makuja!
Yrtit
Yrtit
Käytä yrttejä rohkeasti!
Salaattivalikoima
Salaattivalikoima
Erilaisia salaatteja yhdistelemällä saat herkullista ja näyttävää.
Salaatti alkuvaiheessa
Salaatti alkuvaiheessa
Lähde rakentamaan salaattitarjotintasi rohkeasti vihreillä osilla, lisää elementtejä yksi kerrallaan...
Seitsemän sortin salaatti
Seitsemän sortin salaatti
Valmis!
Broileria, munaa, juustoa...
Broileria, munaa, juustoa...
Yrtit ja salaatit täydentävät...
"Seitsemän sortin salaatti"
"Seitsemän sortin salaatti"
Tervetuloa!