Seivuoka

Helppo seivuoka, maukas ja näppärä valmistaa!

Helppo seivuoka, maukas ja näppärä valmistaa!

Tämä pakasteseistä valmistettava vuoka on helppo valmistaa ja vapauttaa tekijänsä nopeasti muihin askareihin. Tämän ruuan kanssa maistuu niin vihannekset, salaatti kuin perunat tai riisikin.

VINKKI: Käytä suurustetta valmistusvaiheessa, jolloin saat liemestä enemmän paksumman kastikkeen oloista esim. perunamuusin tai vihanneslisukkeen kanssa. Kun suurustetta käytät vähemmän tai jätät jopa kokonaan pois, saat liemestä juoksevampaa, esim. keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Vuoka uuniin n. 210-220 astetta
Voitele neliskanttinen uunivuoka
Lado seikuutiot voideltuun uunivuokaan jäisinä
Liemeksi tomaattimurska, kerma, suuruste, mausteet
Sekoitettu liemi

Seivuoka

Uunivuuan koko n. 30cm x 27cm ja siihen tarvittavat aineet:

4-5 pkt seikuutioita pakastealtaasta

2 prk tomaattimurskaa tai -sosetta

2 tlk (n. 4 dl) mieleistäsi ruokakermaa

2 rkl maissijauhoa (tai käytä maissisuurustetta)

1 keskikokoinen sipuli

2 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

1-2 rkl yrttisekoitusta

pippurisekoitusta myllystä

ripaus valkosipulirouhetta

ripaus chilirouhetta

sopiva keko tilliä

voinokare vuuan voiteluun

Työvaiheet:

1.) Voitele neliskanttinen uunivuoka voinokareella tai jos voita ei ole, ruokaöljykin käy. Lado jäätyneet seipalat uunivuokaan. Paloittele sipuli pieniksi paloiksi ja ripottele sipulipalaset seipalojen päälle.

2.) Tyhjennä sekoituskulhoon ruokakermat ja tomaattimurskat. Sekoita joukkoon mausteet ja maissijauho. Sekoita ja kaada liemi uunivuokaan siten, että kalapalat peittyvät.

3.) Paista vuoka uunissa 210-220 asteen lämpötilassa noin 45-55 minuuttia kunnes kalat ovat pehmeitä ja kypsiä ja pinta kauniin rusehtava.