Ruokaohjeita ja vinkkejä
Jos haluaa vaihtelua grillitarjontaan perinteisen makkaran tai lihan tilalle, niin grillinyyttiin saa aseteltua maukasta syötävää yhteen ruokailukertaan. Folionyytin sijaan ruuan voi rakentaa myös vuokaan.
Aineet:
Lohifilettä
valkosipulia
keltasipulia ja/tai punasipulia ja sipulinvarsia
tilliä
kukkakaalia
porkkanaa tai retiisiä/retikkaa
kirsikkatomaatteja kokonaisina
paprikaa paloina
voita
Mausteet:
suolaa
pippurisekoitusta myllystä
chilikastiketta
limemehua
Työvaiheet:
1.) Paloittele lohifile annospaloiksi
2.) Revi foliosta sopivat palaset tai käytä foliovuokaa
3.) Paloittele porkkanat tai retiisit/retikat sopiviksi paloiksi tai suikaleiksi
4.) Paloittele kukkakaalit nuppuihin
5.) Pilko sipulit renkaiksi tai puolita pienemmät uuden sadon sipulit, käytä myös paloiteltuja varsia
6.) Silppua tilliä
7.) Valkosipulit leikkaa karkeasti leveyssuunnassa kahtia
8.) Veistele voiklimpistä pari siivua foliopalan tai -vuuan pohjalle. Asettele kalapala foliopalallle tai -vuokaan voilastujen päälle ja lado pilkkomiasi aineita kalan viereen sen verran kuin ajattelet yhteen annokseen sopivan. Mieti kuitenkin, että folio pitää sulkea nyytiksi ja liepeiden pitää riittää siihen.
8.) Ripottele suolaa koko annoksen ja varsinkin kalan pintaan. Lisää pippurisekoitusta ja kalan päälle kaada chilikastiketta makusi ja mieltymystesi mukaan. Rutista limepalasta mehua kalan pintaan.
Voit käyttää sitruunaakin, jos limeä ei ole saatavilla. Voit lisätä kalan päällekin voilastun tai pari. Lisää tillisilppu ja rutista ja laskostele tiukasti folionliepeet yhteen siten, että nyytti on valmis grilliin.
Jos käytät kovin ohutta foliota, jota kaupoissa valitettavasti lähetulkoon kaikki foliot ovat, voit käyttää jopa kaksinkertaista foliota nyytissäsi. Jos käytät vuokaa, laita kansi koko komeuden päälle.
9.) Grillaa kunnon lämmöllä grillissä noin 20 minuuttia.