Ruokaohjeita ja vinkkejä
Paholaisen hillosta ei ala kasvaa sarvia otsaan, kehity kaviota tai sorkkaa tai kasva salakavalasti häntää, mutta joillekin se voi tuoda mukavasti punoittavan fiiliksen limakalvoille ja näpsäkän punan poskille sekä muutama hikikarpalokin sattaa tottumattoman otsalle pukata. Paholaismaisen harhaanjohtavan makean ensimakunsa jälkeen saat napakan polttavan maun, johon voi helposti jäädä vähän jopa koukkuun!
VINKKI: Jos kasvatat tomaatteja ja chilejä, kannattaa tätä kokeilla.
Aineet:
7 kpl keskikokoisia tomaatteja
1 kpl tavallinen paprika, mikä tahansa väri käy
7 kpl chilipaprikoita, erilaisia, eri vahvuuksia
8-9 kpl kuorittuja valkosipulin kynsiä
2-3 rkl pippurisekoitusta myllystä
1-2 rkl kuivattua oreganoa
1 kpl sipuli paloina
1 tl suolaa
pieni loraus vettä
Lopuksi:
noin 1 rkl valkoviinietikkaa
0,25 dl hillosokeria, johon sekoitetaan noin 1 tl Melatin-hyytelöimisainetta
Maun mukaan ruskeaa tai tavallista sokeria, esim. 0,5-1 dl
Työvaiheet:
1.) Laita kattilaan puolitetut tomaatit, pilkottu sipuli, paprika paloina, kuoritut valkosipulin kynnet, puolitetut chilipaprikat siemenineen ja pikku loraus vettä, ettei koko komeus jämähdä kattilan pohjaan kuumalla levyllä. Aloita keittely pienellä teholla ja lisää tehoa hiljalleen.
2.) Vahdi seosta levyllä. Aseta kattilaaan kansi kun alkaa höyrytä. Voit sekoitella kun aineet pehmenevät.
3.) Lisää oregano ja pippurisekoitus.
4.)Keitä/hauduta kaikki pehmeiksi, koita haarukalla, ei saa olla kovia aineita.
5.) Ota kattila levyltä ja soseuta kaikki hienoksi sauvasekoittimella.
6.) Kun sose on vielä kuumaa, lisää suola ja hillosokeri+Melatiiniseos, ruskea sokeri ja etikka.
7.) Aseta kattila levylle, kiehauta nopeasti kunnes soseen pinta pulpahtaa. Vahdi! Melatin vaatii kiehautuksen.
8.) Kaada seos kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin. Sulje purkit ja jäähdytä, Siirrä kylmään.
VINKKI:
Saat säädeltyä paholaishillon väkevyyttä valitsemalla väkeviä chilejä ja suuremman määrän.