Jauhelihapitsa (VHH)

Tämä jauhelihapitsa ei sisällä yhtään grammaa jauhoja ja on toteutettu vähähiilihydraattisen (VHH) ruokailijan elämäntapaan soveltuvaksi.

 

VINKKI: Jos pidät chilin tulisuudesta, voit lisätä pitsapohjan jauhelihamassaan chilikastiketta tujauksen ja pitsan päälle "turkinpippurin" siivuja. 

 

Jos tykkäät, että pitsassa pitää olla reilusti lihaa, voit lisätä pitsan päälle vielä vaikkapa kebab-lihalastuja...

 

Jauhelihapitsa (VHH)

Jauhelihapitsa (VHH)

Aineet pohjaan:

400g naudan jauheliha 10%

4 kananmunaa

1 dl juustoraastetta

pippurisekoitusta myllystä muutama kieppi

ripaus suolaa 

 

Aineet pitsan päälle:

n. 135g tomaattisosetta tms. 

2-3 valkosipulinkynttä pilkottuna

1 sipuli pilkottuna

1 parsakaali pilkottuna

2 kpl herkkusientä, vinokasta tms. sientä

Muutama kirsikkatomaatti halkaistuna

Oreganoa

Juustoraastetta 

 

Työvaiheet:

1.) Sekoita pitsapohjan aineet sekaisin huolellisesti

2.) Asettele uunipellille leivinpaperi ja laita uuniin lämpöä 225 astetta tasalämmölle.

3.) Lusikoi pitsapohjan aineet leivinpaperille tasaiseksi levyksi ja paista sitä uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes pohjassa on kaunis ruskea väri. Ota pohja pois uunista täytteitä varten.

4.)  Laita pohjan päälle tomaattisose, parsakaalipalat, sipulit ja valkosipulit, sienet ja kirsikkatomaatin puolikkaat, oregano ja juustoraaste.

5.) Paista uunissa noin 15 minuuttia 225 asteessa tai kunnes juustoraaste saa ruskeaa väriä.

Pitsapohjan valmistus

Kananmunat ja jauheliha

Pitsapohjan valmistus

Juustoraaste lisätty

Pitsapohjan valmistus

Massa levitetään leivinpaperille

Pitsapohjan valmistus

Lusikalla levittäminen sujuu

Pitsapohjan valmistus

Ennen uuniinmenoa...

Pohjan paistamisen jälkeen aloitetaan tomaattimurskalla tai -soseella.

Valitse sopiva tomaatituote!

Täytteet maun mukaan!

Parsakaali, sipulit ja tomaatit pieniksi...

Jauhelihapitsa

Ripottele haluamasi täytteet tasaisesti pohjan päälle ja ripottele päälle oreganoa, lopuksi reilusti juustoraastetta ja uuniin!

Jauhelihapitsa (VHH)

Valmis!

Pitsapohja kypsänä

10% naudan jauheliha toimii hyvin ja pohjasta tulee kiinteä!

Valmis pitsapala kylmänä <3