Ruokaohjeita ja vinkkejä
Hullukaalien ohjeella saat aikaan lanttulaatikon, joka ei ole tarjonnan väkevimmästä päästä. Tämä tarkoittaa siis kotoisasti sitä, että mahdollisuudet nukkua mahahapot suussa sulattaen takahampaat ikenien tasalle on jopa melko pienet. Tässä ohjeessa käytetään korppujauhoja ja kermaa, joka taittaa lantun väkevimmän närästyttävän vaikutuksen. Joillekin joulu tarkoittaa samaa kuin lanttulaatikko, joten epäilemättä tämä kuuluu perinteiseen joulupöytään.
Aineet:
Noin 2 kg lanttuja. Valitse keskikokoisia, isot yksilöt voivat olla sisältä "tikkuisia" ja niistä et saa hyvää lanttulaatikkoa, vaikka päälläsi seisoisit js laulaisit joululauluja takaperin.
Noin 4 dl kermaa, kuohukerma on parasta
Noin 2 dl korppujauhoja. Voit valita tummia ja vaaleita sekaisin
0,5-0,75 dl siirappia
2 kpl kananmunaa
Ripaus suolaa
Työvaiheet:
1.)
Kuori lanttu, paloittele ja keitä kypsäksi vedessä. Soseuta kypsät lanttupalat, esim lihamyllyssä tai survimella ja vatkaimella.
Sekoita aineet soseutettuun lanttuun.
2a.) "Heti valmiiksi"
Jos paistat laatikot heti, voitele voilla paistovuoka ja kaada lanttumassa vuokaan. Tasoita lusikalla ja tee pintaan lusikalla kauniita "lainekuvioita". Ripottele pintaan korppujauhoja ja laita muutamia (3-5 kpl) voinokareita. Paista 150 astetta kauniin ruskeaksi.
2b.) "Pakastimen kautta"
Jos paistamiseen on vielä aikaa reilusti, kauho massa vaikkapa kahteen minigrip-pussiin ja pakasta. Ota sulamaan jääkaappiin 24h ennen paistohetkeä ja siirry paistohetkellä kohtaan 2a.)
Voit valmistaa massan jo vaikka marraskuun puolella. Jos sinulle on tulossa ruokavieraita ja haluat kauniit aloittamattomat vuuat, pursottele vuokiin massaa ja paista useita eriä, huom. vaikka eri päivinä! Massa säilyy jääkaapissa parikin päivää.