Ruokaohjeita ja vinkkejä
Hullukaalien likipitäen palvomaa äidin porkkanalaatikko-ohjetta voisi yksinkertaisuudessaan luonnehtia jopa nerokkaaksi. Tämä gluteeniton ja laktoositon laatikko on mahdollista saada jopa vegaaniseksi jättämällä sulatetun voin pois tai korvaamalla sen jollain vegaaniseen ruokavalioon sopivalla voin korvikkeella. Hullukaali on sen verran tarkka porkkanoiden mausta, että ostaa koe-erän porkkanoita ja maistaa niitä. Jos ne ovat puisevia tai eivät vakuuta luontaisella hyvällä maullaan, on erä auttamatta hylätty porkkanalaatikon tekotarkoitukseen. Ei ole turhaa, että pussien päällä on merkitty viljelijän nimi. Jos ja kun löydät hyviä porkkanoita, tsekkaa viljelijän nimi ja suosi hänen viljelemiään porkkanoita.
Aineet:
Noin 1,2 kg porkkanasosetta. Huom. paino on valmiille soseelle, varaa porkkanoita vähän reilummin kuin tuo paino.
3-4 kananmunaa
Sulatettua voita jonkinmoinen sopiva klimppi, arviolta noin 0,5 dl max.
Riisiä keitettynä. Keitä noin 2-2,5 dl riisiä tätä porkkanamäärää varten. Tämän pitää ehdottomasti olla puuroriisiä. Irtoriisi ei tähän kelpaa. Jos et välitä runsaasta riisistä laatikossasi, laita vähemmän, kukaan ei vahtaa riisejä laatikossasi...
4-5 rkl sokeria, määrä riippuu täysin porkkanoiden luontaisesta makeudesta
suolaa hiven
Työvaiheet:
1.)
Kuori ja keitä porkkanat vedessä kypsäksi. Soseuta survimella ja vatkaimella tai lihamyllyssä. Sekoita loput aineet soseeseen.
2a.)
Jos paistat laatikot saman tien, voitele paistovuuat ja kauho sose vuokiin. Tasoita ja laita muutama voinokare päälle ja paista 150 astetta kauniin ruskehtavaksi.
2b.)
Jos haluat paistaa laatikot myöhemmin, kauho massa vaikka pariin minigrip-pussiin ja pakasta massa. Ota sulamaan noin 24 h ennen paistohetkeä ja siirry massan sulattua kohtaan 2a.)