Ruokaohjeita ja vinkkejä
Munakoisoa harvemmin tulee valmistettua ja usein sitä tulee pyöriteltyä kaupassa ja mietiskeltyä mitä kummaa tästä voisikaan valmistaa. Tässä on yksi ohje kasviruuan ja vähän aasialaisen tyylisuunnan ruokiin tykästyneille. Helppoa ja maukasta.
Munakoiso 1 kpl
Oliiviöljyä loraus jos toinenkin
cashew-pähkinöitä iso kourallinen
sipulia 1-2 kpl, uudet sipulit varsineen
valkosipulia 1-2 kynttä, jos olet valkosipuliin hurahtanut
chilipaprika 1 kpl tai kuivattua chilirouhetta purkista
valmista teriyaki-kastiketta purkista 1-1,5dl
vettä
voinokareet
1.) Leikkaa munakoiso pituussuuntaan halki. Leikkaa munakoisoon ristikot kuvan mukaisesti, mutta jätä kuoriosa yhtenäiseksi.
2.) Laita paistinpannulle oliiviöljyä ja reilu voinokare. Kun pannu on kuuma ja voinokare suht sulannut, asettele munakoisot leikkuupinta alaspäin pannulle. Paista näin 2-3 minuuttia, lisää sen jälkeen vettä pannulle 1-1,5 dl ja anna munakoisojen kiehua noin 8 minuuttia, kunnes munakoison sisäosa on pehmeää. Nosta munakoisot erilliseen astiaan leikkuupinta ylöspäin.
3.) Pyyhi paistinpannu talouspaperilla, laita takaisin levylle ja lorauta oliiviöljyä ja voinokare pannulle. Laita pannulle reilu kourallinen pähkinöitä ja anna olla hetki. Lisää sipulit ja chilipalat tai rouhe. Sekoittele lastalla rauhassa pari minuuttia. Lisää teriyakikastiketta noin 1-1,5dl ja vettä noin 0,5dl. Sekoittele lastalla parin minuutin ajan.
4.) Kaada kastike pannulta munakoisojen päälle. Valmis!