Paholaisenmunat

Paholaisen munien on tarkoitus vähän pirullisina aiheuttaa lievää tai ehkä jopa vähän lujempaakin poltetta suussa. Poltteella on kannattajansa ja hyvä puoli, että poltteen määrää voi itse säädellä. Nämä on helpot tehdä, mutta erittäin hauskat juhlapöydässä.

Paholaisenmunat, oletettua helpompaa valmistaa...

Paholaisenmunat, oletettua helpompaa valmistaa...

Paholaisen munat

Tarveaineet:

10 kpl kananmunia, jotka keitetään koviksi

noin 1-1,5 dl majoneesia, voi olla vaikka kurkkumajoneesia tms.

3-6 rkl piripirikastiketta tai muuta väkevää chilikastiketta

0,5 tl-1 tl suolaa

muutama kieppi pippurisekoitusta myllystä

Koristeeksi tilliä, persiljaa, punapipurirouhetta tai paprikajauhetta

Lisäksi tarvitset yhden vahvan muovipussin tai pursotuspussin.

Ohje:

1.)Keitä kananmunat koviksi, jäähdytä, kuori, puoita pituussuuntaan ja kaavi keltuainen erilliseen astiaan. Aseta valkuaiset vadille.

2.) Lisää keltuaisten päälle majoneesia ja chilikastiketta varovasti, suolaa, pippurisekoitukset ja sekoita haarukalla. Maista. Jos haluat tulisempaa makua, lisää chilikastiketta, sekoita ja maistele. Viilaile nyt se polte sopivaksi, jonka arvelet olevan vieraiden makuun.

3.) Lusikoi keltuaismassa vahvaan muovipussiin ja leikkaa pussin kulma pois, jotta voit pursottaa massan valkuaisten päälle. 

4.) Pursota massaa valkuaisten "kuppeihin" ja koristele tillinoksilla, persiljasilpulla ja vaikkapa punapippurirouheella. Siirrä kylmään.

Kananmunan valkuiaiset vadilla
Kananmunan valkuiaiset vadilla
Keltuaiset kulhossa
Keltuaiset kulhossa
Lisää majoneesi, chili ja mausteet
Lisää majoneesi, chili ja mausteet
Pursota
Pursota
Valmis!
Valmis!