Korealaiset kesäkurpitsapihvit eli "Hobak Buchim"

Tällä ohjeella saat n. 15 kpl keskikokoisia kesäkurpitsapihvejä. Näihin ei voi olla tykästymättä!

Kesäkupitsapihvit

Kesäkupitsapihvit "Hobac Buchim" valmiina nauttiviksi.

Korealaiset kesäkurpitsapihvit eli "Hobak Buchim"

800g kesäkurpitsaa

3 tl suolaa

2 keskikokoista sipulia pilkottuna pieniksi

1 valkosipulinkynsi pienittynä

3 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja

4 kpl kananmunia

öljyä paistamiseen

Raasta kesäkurpitsa raastimella, sekoita suola kesäkurpitsaraasteeseen, anna seistä noin 10 minuuttia, jonka jälkeen kaada kesäkurpitsaraaste lävikköön ja puristele neste pois. Kaada nesteetön kesäkurpitsaraaste kulhoon ja lisää pilkotut valkosipuli ja sipuli, jauhot ja kananmunat. Sekoita seos tasaiseksi. Voit alkaa paistella näistä pihvejä asettamalla lusikalla seosta kuumalle öljytylle pannulle ja taputtelemalla lusikalla seos litteäksi pihvimäiseen muotoon. Paista pihvit rauhallisesti miedolla lämmöllä kiirehtimättä kauniin kullanruskeiksi. Liian kuumalla pannulla tämä työvaihe ei suju. 

Valmistele pihveille soijakastike seuraavasti:

2 rkl soijakastiketta

2 tl viinietikkaa

2 tl vettä

1 tl hunajaa

pippuria myllystä

seesaminsiemeniä

Soijakastiketta tulee lusikoida juuri ennen ruokailua kesäkurpitsapihvin pintaan.

Sipulit hienoksi
Seesaminsiemenet sopivat
Valmista!