Ruokaohjeita ja vinkkejä
Jos makunystyrät ovat virittäytyneet kalaruokien ja chilin taajuuksille ja jos aasialainen ruoka saa syljenerityksen toimimaan, olisi parasta viritellä pannua hellalle ja kokeilla tätä korealaisen keittiön ohjetta.
Aineet:
4 kpl/500g pannusiikoja tai jotain muuta kalaa
muutama retiisi tai sopiva pätkä retikkaa kuorittuna ja viipaloituna
1 kpl sipuli paloiteltuna
1 kpl chilipalko pienittynä
2-3 kpl kevätsipulinvarsia paloiteltuna tai reilusti ruohosipulia
0,5 dl vettä
Chilikastiketta, jonka ohje ohessa
Chilikastike:
2-4 rkl soijakastiketta (2 rkl = suolattomampi lopputulos)
2 rkl kalakastiketta
0,5-1 rkl gochujang-tahnaa
1 rkl kuivattua chilirouhetta, jos haluat kunnolla chilin makua (en käyttänyt)
2 rkl riisietikkaa (rice vinegar)
inkivääriä pieni pätkä paloiteluna tai raastettuna
3 valkosipulinkynttä
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään
Voit käyttää mitä tahansa kalaa tähän, tässä ohjeessa on nyt käytetty suomustettuja pannusiikoja, joita isoimpien markettien tarjonnassa ajoittaittain. Käytä suomustettua kalaa tai lohta, jossa ei ole suomuja.
1.) Laita paistinpannu liedelle kuumenemaan ja mieleluusti saisi olla kannellinen pannu. Voit myös käyttää jonkin kattilan kantta, jos sen koko on pannuun sopiva.
2.) Laita lämpimän pannun pohjalle nokare voita ja lisää retiisipalat, sipulit ja chilipalon palat pannulle. Lisää vettä noin 0,5 dl ja noin puolet chilikastikkeestasi. Kuumenna ja laita hetkeksi kansi päälle, anna porista hetki.
3.) Asettele kalapalat vihannesten päälle ja kaada päälle loput chilikastikkeesta. Laita kansi takaisin paikoilleen ja kuumenna. Seos saa kuplia hiljalleen. Lusikoi nestettä ja vihanneksia kalojen päälle ajoittain. Anna koko komeuden hautua n. 10-15 minuuttia kunnes kalat ovat kypsiä.
4.)Tarjoile keitetyn riisin ja/tai salaatin kanssa.