PO-keitto ala KaalihulluHullukaali

Tämä keitto vaatii vähän yritystä. Keitto valmistetaan monessa osassa, eli liemi valmistetaan erikseen, lihat marinoidaan ja paistetaan juuressuikaleiden ja sienien kanssa. Riisinuudelit valmistetaan erikseen ja lopuksi kaikki yhdistetään kunnon soppalautaselle. Kaiken vaivan palkinnoksi saadaan aikaan maistuva ja kunnon mausteilla ryyditetty keitto, jonka lientä voi ryystää likipitäen silmän nurinpäin nautinnosta.

PO-keitto ala KaalihulluHullukaali

Tämä Po-keitto on valmistettu broilerista ja tästä määrästä saa noin 5-6 kunnon annosta.

Po-keitossa se jokin on se herkullinen liemi, joka likipitäen vie kielen mennessään. 

Po-keiton valmistuksessa on monta vaihetta, joten jos haluat vartissa valmiin ruuan, tämä ei ole se oikea resepti. Tämä resepti on täydellinen, jos keitiössä puuhastelee koko perhe  ja haluatte hyvä ruokaa  koko porukalle.

Työvaiheita on useita, mutta mikään työvaihe ei ole niin vaikea etteikö siitä tavallinen keitonkeittelijä selviytyisi.

Huomioi kuitenkin lihan marinointi, joka tulisi aloittaa 12-24 tuntia ennen varsinaisen kokkailun alkua.

Ainekset
Ainekset
Liemi tuloillaan
Liemi tuloillaan
Liemi
Liemi
Liemi siilataan
Liemi siilataan
Kevätsipulia
Kevätsipulia

Aineet ja työvaiheet:

1.)Liemi: 

Laita kattilaan 2 litraa vettä

Silppua liemeen 1-2 kpl sipulia 

Leikkaa liemeen 1 kpl sitruunaruohon korsi

Lisää 2 kpl tähtianista

Lisää 1 kpl kanelitankoa

Puolikkaan limen mehu

Pipurimyllystä reilusti pippurisekoitusta

Lisää suolaa noin 0,5 tl 

Kevätsipulia tai ruohosipulia  silppuna

0,5tl chilirouhetta

1 rkl osterikastike

2 valkosipunlinkynttä

Kourallinen korianteria tai minttua

2-3 cm pala inkivääriä pienittynä

1 kpl kanaliemikuutiota

Keitä tätä kokonaisuutta kattilassa hiljalleen vähintään 60-90 minuuttia.

Siilaa valmis liemi siivilässä, ota talteen pelkkä liemi.

Maista lientä, sen pitäisi olla sopivan tulista ja makoisaa

2.)Marinadi broilerille:

Broilerin marinoimatonta lihaa noin 800g-1kg

1 rkl korealaista soijapaputahnaa (voi jättää poiskin tai korvata jollakin toisella maustetahnalla, jos soijapaputahna ei tunnu sopivalta)

2 rkl oliiviöljyä tai rypsiöljyä

Pippurisekoitusta myllystä

Sekoita marinadi ja levitä se broileripaloihin. 

Marinointi 12-24 h jääkaapissa.

3.)Juuressuikaleet ja broiler:

Tee kahdesta porkkanasta kauniita suikaleita

Pieni pala retikkaa suikaleina

3 kpl ruskeita herkkusieniä siivuina

3 rkl kevätsipulia tai ruohosipulia silppuna

Kuumenna wokkipannu tai paistinpannu kuumaksi: Voita ja oliiviöljyä kuumaksi, lisää marinoidut boilerpalat ja juuressuikalet, sienet ja kevätsipulit, paista wokkipannulla.

 4.) Kypsennä riisinuudeli pakkauksen ohjeen mukaan. Tässä et tarvitse kattilaa, vaan vedenkeittimen kuuma vesi kypsentää riisinuudelit todella nopeasti.

5.)Annoksen kokoaminen:

Ota esille iso syvä lautanen.

Asettele lautaselle riisinuudelia, broileria, juuressuikaleita ja sieniä wokista. Lusikoi päälle lientä. Jos haluat, voit ripotella keiton päälle vielä silputtua kevätsipulia tai ruohosipulia. Valmis!

Riisinuudeli
Riisinuudeli
Ohjeen mukaan kypsennetty
Ohjeen mukaan kypsennetty
Valmis keitto
Valmis keitto
Broilerin marinadi
Broilerin marinadi
porkkana- ja retikkasiirot
porkkana- ja retikkasiirot
wokkipannulla
wokkipannulla
wokkipannulla
wokkipannulla
koko annos koottuna
koko annos koottuna