Ruokaohjeita ja vinkkejä
Korealainen keittiö on tehnyt tuloaan jo pidemmän aikaa ja tämän keiton pääosassa oleva aines on korealaisen keittiön eräs kulmakivistä: kimchi. Kimchistä on paljon reseptejä ja sitä voi valmistaa monin eri tavoin. Pääasia kuitenkin on saada kimchissä oleva kiinankaali fermentoitumaan, jolla tarkoitetaan jonkinlaista hapattamista. Fermentoitumisen lisäksi kimchi on tunnettu huikeasta chilistään, joka tuntuu räjäyttävän sylkirauhasen ja saa suun limakalvoille pientä iloista polttelua. Jos kimchin valmistus ei kiinnosta, sitä löytyy myös hyvinvarustettujen ruokakauppjen hyllyiltä. Valmiskimchi käy tähän keiton valmistukseen mainiosti.
Aineet:
noin 5 dl valmista kimchiä
1 pkt tofua (noin 300g) pilkottuna kuutioiksi
400 g porsaan lihaa palasina
200 g savustettua porsaan kylkeä palasina
2 rkl cochujang -chilitahnaa (korelainen chilitahna)
1 tl sokeria
1,25 l vettä
Työvaiheet:
1.)Paista porsaanlihat jos haluat, voit kuitenkin lisätä ne myös suoraan raakoina keittokattilaan.
2.) Laita kattila liedelle miedolle lämmölle ja lisää kimchi, tofu ja pilkotut lihat, lopuksi vesi ja cochujangtahna sekä sokeri.
3.) Kiehuttele pienin kuplin 30-60min kunnes lihat ovat mureita.