Broilerlasagne
Tämä broilerlasagne on höystetty isolla määrällä kasviksia, joista täytyy mainita tietenkin kyssäkaali. Kyssäkaalin käyttö on useassa kotitaloudessa varmasti vähäisempää, mutta miedon makunsa ansiosta se soveltuu moniin ruokiin.
VINKKI: Kyssäkaalia ostaessa kannattaa valita keskikokoiset tai jopa pienehköt kyssäkaalit, jolloin todennäköisemmin välttyy puisevilta yksilöiltä.
BROILERLASAGNE
1 pieni kyssäkaali paloiteltuna
1 paprika paloiteltuna
1 pieni kesäkurpitsa paloiteltuna
2 keskikokoista porkkanaa karkeana raasteena
1-2 sipulia pilkottuna
4-6 kpl valkosipulikynsiä pieninä paloina
800g broilersuikaletta paistettuina
Muutama siivu Emmental-juustoa
Turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia n. 500g purkki
1 pkt täysjyvälasagnelevyjä
Kaada paistetut broilersuikaleet kattilaan, lisää kyssäkaalit, paprikat, kesäkurpitsat, porkkanaraaste, sipulit ja valkosipulipalat kattilaan. Lisää vettä n. 8 dl ja hauduttele.
Lisää kattilaan mausteet:
2-3 kämmenpohjallista suolaa
2-3 kämmenpohjallista broilermaustetta
ripaus chilirouhetta
1 rkl timjamia
1-2 rkl oreganoa
1-2 rkl currya
1 tl kuivattua sitruunaruohoa (Lemongrass)
Maista kastiketta, lisää mausteita jos haluat tujumpaa :)
Voitele isohko uunivuoka ja lisää kerroksittain aineet aloittaen broilerkastikkeesta, sen jälkeen lasagnelevyt, jogurttikerros, muutama Emmental-juustosiivu ja jälleen broilerkastike. Jatka samalla kaavalla kunnes olet käyttänyt aineet siten, että päälimmäinen kerros on broilerkastike.
Paista uunin keskitasolla 200-220 astetta ja noin 40-50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna vetäytyä 15 minuuttia. Nauti!