Broilerlasagne

Tämä broilerlasagne on höystetty isolla määrällä kasviksia, joista täytyy mainita tietenkin kyssäkaali. Kyssäkaalin käyttö on useassa kotitaloudessa varmasti vähäisempää, mutta miedon makunsa ansiosta se soveltuu moniin ruokiin.

VINKKI: Kyssäkaalia ostaessa kannattaa valita keskikokoiset tai jopa pienehköt kyssäkaalit, jolloin todennäköisemmin välttyy puisevilta yksilöiltä.

Aineet pilkottuina

Broilerista ja kasviksista tehdään kastike

Aloita kastikkeesta, päälle lasagnelevyt

Jatketaan kerroksittain

Valmista!

BROILERLASAGNE

1 pieni kyssäkaali paloiteltuna

1 paprika paloiteltuna

1 pieni kesäkurpitsa paloiteltuna

2 keskikokoista porkkanaa karkeana raasteena

1-2 sipulia pilkottuna

4-6 kpl valkosipulikynsiä pieninä paloina

800g broilersuikaletta paistettuina

Muutama siivu Emmental-juustoa

Turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia n. 500g purkki

1 pkt täysjyvälasagnelevyjä

 

Kaada paistetut broilersuikaleet kattilaan, lisää kyssäkaalit, paprikat, kesäkurpitsat, porkkanaraaste, sipulit ja valkosipulipalat kattilaan. Lisää vettä n. 8 dl ja hauduttele.

Lisää kattilaan mausteet:

2-3 kämmenpohjallista suolaa 

2-3 kämmenpohjallista broilermaustetta

ripaus chilirouhetta

1 rkl timjamia

1-2 rkl oreganoa

1-2 rkl currya

1 tl kuivattua sitruunaruohoa (Lemongrass)

Maista kastiketta, lisää mausteita jos haluat tujumpaa :) 

 

Voitele isohko uunivuoka ja lisää kerroksittain aineet aloittaen broilerkastikkeesta, sen jälkeen lasagnelevyt, jogurttikerros, muutama Emmental-juustosiivu ja jälleen broilerkastike. Jatka samalla kaavalla kunnes olet käyttänyt aineet siten, että päälimmäinen kerros on broilerkastike.

Paista uunin keskitasolla 200-220 astetta ja noin 40-50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna vetäytyä 15 minuuttia. Nauti!