Juustokakku ilman uunia

Juustokakku ilman uunia on odotettu kahvipöydän kuningatar, joka maistuu kaikille. Tämän valmistamiseen ei tarvita uunia, mutta valmistus pitää aloittaa hyvissä ajoin, sillä ainakin kaksi noin kolmen tunnin jaksoa tämä kakku viettää jääkaapissa ennen tarjoilua. Laktoosittoman tästä saa valitsemalla laktoositonta tuorejuustoa, voita ja rahkaa. Gluteenittomana en ole kokeillut valmistaa tätä pohjaa, mutta esim. gluteenittomia kaurakeksejä voisi tähän pohjaan kokeilla. 

Juustokakku ilman uunia

Tarvitaan irtopohjavuoka, joko noin 20-24 cm läpimitaltaan olevan, joka kuvassa ja johon kakku tulee melko matalana tai jos omistat pienemmän irtovuuan, tulee kakku siihen vähän korkeammaksi.

 

Tarveaineet:

 

Pohja:

1-2 tl kanelia

15 kpl Digestive-keksejä

75-80 g voita sulatettuna

 

Juustotäyte:

Raparperia 1 reilu tai 2 pienempää vartta

Mansikoita 8-10 kpl

Kirsikoita noin 8-10 kpl

Vaniljan makuista leivontarahkaa 1prk

Vaniljan makuista tuorejuustoa noin 1,5 rasiaa eli noin 300g

0,5-1 dl sokeria

1-2 tl sitruunamehua

1-2 tl vaniljasokeria

2 tl agar agar hyytelöimisainetta

 

Päälimäinen kerros:

Raparperia 1 reilu tai 2 pienempää vartta

1 tl agar agar hyytelöimisainetta

3 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl vettä

Tuorejuustoa ja rahkaa

Keksipohja paineltuna vuuan pohjalle

Raparperi ja marjat

Rahka, tuorejuusto ja raparperi/marjaseos

Raparperit ja marjat sokerilla keitetään hilloksi

Työvaiheet:

1.) Leikkaa irtopohjavuokaasi pohjalle sopiva pala leivinpaperia. Leikkaa vuuan reunoja varten leivinpaperisuikaleet.

2.) Murskaa keksit muruiksi, sulata voi ja sekoita ne yhteen kanelin kanssa ja painele vuuan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.

3.) Paloittele raparperi kattilaan sekä mansikat ja kirsikat, sokeri ja sitruunamehut. Kiehauta siten, että massa on hienoa. lisää agar agar ja kiehauta varovasti vielä noin 1-2 minuuttia.  Jäähdytä massaa vähän, mutta sen ei tarvitse olla täysin kylmää kun se yhdistetään rahkaan ja tuorejuustoon.

4.) Yhdistä rahka ja tuorejuusto, sekoita varovasti siihen kääntelemällä juuri tekemäsi raparperihillo. 

5.) Asenna vuuan reunoille leivinpaperiliuskat. Kaada sose irtovuokaan keksipohjan päälle. Siirrä vuoka jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.

6.) Kun lähes kolme tuntia on kulunut, keitä kakun pääliosan raparperisosekiille. Muista jälleen agar agarin jälkeen kiehuttaa varovasti sosetta n 1-2 minuuttia. Voit vähän jäähdyttää sosetta, mutta älä anna sen klimppaantua. Kaada päälimäinen kerros vuokaan ja siirrä vuoka takaisin jääkaappiin noin 2-3 tunniksi.

7.) Irrota irtovuuan reunat ja asettele kakku tarjoilualustalle. Koristele koko komeus oman mielesi mukaan :)

Päälikerroksen valmistelu

Raparperikerros keitettynä

Pääliosa kaadettuna vuokaan

Koristelut, sydämet on raparperisiivuja vaniljasokerilla