Broileri ja juurekset uunissa

Kokonainen broileri on helppo valmistaa ja usein myös kilohinnaltaan melko edullista. Liha pysyy myös mehukkaana, kun sen valmistaa uunissa. Ruokaan yhdistetyt juurekset on edullisia ja lopputulos on maukas. Tämän ruuan idea on sama kuin "mausteisessa broilerissa", mutta maku on täysin erilainen. Molemmissa ruuissa kokonainen broileri pötköttää juurespedillä, mutta tämä "broiler uunissa" on vähemmillä mausteilla ja helpompi valmistaa. 

Avattu broisku ja mausteet

Mausteinen kastike

Juurekset kuorittu ja paloiteltu

Sipulit isoina paloina

Inkivääripaloja broilerin päälle

Broileri ja uunijuurekset

Aineet:

1kpl kokonainen broileri

n. 3 cm pätkä inkivääriä

Sriracha-kastike tms. maustekastike, mausteisuus oman maun mukaan

Pippurisekoitus

Savupaprikajauhetta

2 kpl sipulia

2-4 valkosipulinkynttä

curry

Suola

4 kpl punajuuria

4 kpl perunaa tai bataattia 0,5-1 kpl riippuen bataatin koosta

4 kpl porkkanaa

oliiviöljyä loraus

rakuunaa, timjamia, korianteria tai muita kuivattuja yrttimausteita oman maun mukaan

 

Työvaiheet:

Ota esille laaja uunivuoka, johon mahtuu pohjalle uunijuurekset ja päälle auki leikattu broileri. Vuokaa ei tarvitse voidella.

 

1.) Osta joko jo valmiiksi halkaistu ns. halsteribroileri tai halkaise kokonainen broileri halki siten, että selkäranka jää koskemattomaksi. Aseta broileri vuokaan vatsapuoli ylöspäin.

 

2.) Leikkaa inkivääristä pala, kuori ja pilko pieniksi paloiksi. Ripottele inkivääripalat broilerin päälle, vähän suolaa, pippurisekoitusta ja lisää maustekastiketta broilerin pintaan. 

 

3.) Kuori punajuuret, porkkanat ja perunat tai bataattia, sipulit ja valkosipulit Pilko juurekset sopiviksi paloiksi kulhoon, johon lisäät pippurisekoitusta, savupaprikamaustetta, suolaa n. 1 tl ja oliiviöljyä ja kuivattuja yrttimausteita. Sekoita kaikki hyvin keskenään isossa kulhossa.  

 

4.) Nappaa broileri pois uunivuuasta ja kaada vuuan pohjalle juurekset. Lisää broileri kääntäen mahapuoli alaspäin. Voit lisätä broilerin pintaan esim. currya ja savupaprikamaustetta.

 

5.) Peitä vuoka palalla leivinpaperia, se voi olla vähän pienempi pala kuin vuuan koko on. Sen jälkeen peitä vuoka foliolla, jonka liepeet voi kivertää vuuan reunojen yli. Paista uunissa 225 astetta noin 1,5-2 tuntia, kunnes broilerin jalasta huomaat lihan vetäytyneen siten, että luuta on näkyvissä.

 

 

 

 

 

 

 

Vuoka on peitetty foliolla

Kypsää broiskua

Mehevää...

Valmis!