Maalaisperunasalaatti
Jos olet kyllästynyt kaupan perunasalaattitarjontaan, niin voit valmistaa sen myös itse edullisesti ja suhteellisen helposti.
Vinkki: Valitse jokin hyvä kiinteä perunalajike, esim. varhaisperunalajikkeista Siikli tai Annabelle.
Uuden vuoden juhliin voit valmistaa tämän vaikkapa siiklistä.
Maalaisperunasalaatti
n. 18 kpl pienehköjä tai keskikokoisia varhaisperunoita, esim. siikli
n. 2-3 tl suolaa
pippurisekoitusta myllystä
1-4 kpl valkosipulinkynsiä paloiteltuna mahdollisimman pieneksi
n. 2 dl mauste- tai suolakurkkua pienittyinä paloina
2 tl sitruunamehua
väh. 3 rkl tillisilppua
pieni purkki (n.60g) kapriksia, joista liemi valutettu pois
silputtua kevätsipulia maun mukaan
2-3 rkl öljyä
2-3 rkl makeahkoa sinappia, esim. Yyterin sinappi tai Matin Mainio tms.
Keitä perunat, varo ylikypsyyttä. Jäähdytä ja paloittele rouheiksi paloiksi kulhoon. Lisää muut ainekset, lopuksi öljyä ja sinappia, sekoita ja maista. Lisää mausteita maun mukaan.
Usein monet kammoksuvat sipulia tai valkosipulia, mutta sitä voi lisätä ruokiin todella hienoksi paloiteltuna ja vähän kerrallaan makuihin totutellen.
Kuvassa perunasalaatti on osana kokonaisuutta savulohitarjottimen kanssa.