Broilertaskut

Tämän reseptin alkuräjähdys tapahtui puolivahingossa, kun näitä aineita löytyi kotoa ja piti jotain ruokaa kehitellä. Tästä puolivahingosta tuli kuitenkin mainio makuelämys, jossa joutuu pinnistelemään ryppynarunsa äärimmilleen, jotta ei lirahtaisi lirut housuun. Tästä kehkeytyi mainio välimeren mieleen tuova broilerruoka, jota voi tarjoilla melkeinpä minkä lisukkeen kanssa tahansa.

Broilertaskut uunissa

Broilertaskut uunissa

Aineet:

5 kpl broilerin fileeleike tai luuton rintaleike tai vastaava

1 rkl vihreitä oliiviviipaleita

2 kpl valkosipulikynsiä chilimarinoituna tai tavallisia valkosipulikynsiä+chilimaustetta

1 rkl rakuunasilppua

1 rkl korianterisilppua

pieni pala uutta sipulia ja vihreää vartta silputtuna

Muutama pala fetajuustoa

Pippurisekoitusta 

 

Kastike:

1 prk (1,2 dl) smetanaa

500g tomaattimurskaa

2 tl soijakastiketta

2 tl piripiri-kastiketta (tai muu vastaava väkevä kastike)

1 tl suolaa

0,5 appelsiinin mehu

 

Työvaiheet:

 

1.) Viillä leikkeisiin varovasti veitsellä viilto, jolla leikkeeseen muodotuu ns. tasku.

 

2.) Ota esille uunivuoka, ei tarvitse voitelua. Ota esille hammastikkuja tai lyhyitä coctailtikkuja noin 10 kpl. 

 

3.) Täytä broilerin taskuihin tasaisesti fetajuustoa, yrttisilppua, valkosipulia ja oliivinpalasia, tuoretta sipulisilppua ja pippurisekoitusta. Sulje tasku coctailtikuilla ja asettele ne uunivuokaan vierekkäin. Varo rikkomasta pehmeää broilerin lihaa tikutellessasi.

 

4.) Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada uunivuokaan broilerien päälle. 

 

5.) Paista uunin keskiosassa n. 200 astetta 50-55 minuuttia.

 

Broilertaskut

Kerää täyteaineet samalle lautaselle

Broilertaskut

Täytä viilletty broilerpala täytteillä

Broilertaskut

Sulje tasku tikkujen avulla

Broilertaskut

Asettele suljetut brilertaskut uunivuokaan

Broilertaskut

Sekoita kastikeaineet

Broilertaskut

Kaada kastike broilertaskujen päälle

Broilertaskut

200 astetta ja 50-55 minuuttia

Broilertaskut

VALMIS!

Broilertaskut

Syömään, muista nyppiä tikut pois!