Silakkarullat uunissa
Silakka on kala, joka etenkin rannikkoalueilla on kaupoissa hyvin edustettuna. Kun silakkafileet ovat tarjouksessa, älä epäröi ostaa niitä ja toteuttaa helppoa ja makoisaa kalaruokaa, tässä yksi esimerkkiohje. Silakkarullien kanssa voit valmistaa keitettyjä kananmunia, uusia perunoita, kesäistä rosollia uusista aineksista. Taivas on rajana :)
Silakkarullat uunissa
Valitse vuoka, johon arvelet mahtuvan rullat, jotka valmistat. Tarpeen vaatiaessa voi myös rullia laittaa kahteen kerrokseen, jos omistat pienen vuuan ja olet innostunut ostamaan fileitä enemmänkin.
Tarveaineet:
Voita muutama ruokalusikallinen vuuan voiteluun ja lopuksi rullien päälle nokareet.
Silakkafileitä oman halusi ja tarpeesi mukaan, määrä ei tässä ohjeessa ole tärkeä.
Kevätsipulia tai sipulinvarsia pieneksi silputtuna omavalintainen määrä.
Suolaa
Pippurisekoitusta myllystä
Majoneesia
Tomaatimurskaa tai pyrettä
Kermaa tai kaurakermaa, chilimaustettuna tms. omien makujen mukaan.
Tillisilppua
Työvaiheet:
1.)Voitele vuoka voilla ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
2.) Levitä leivin- tai voipaperi leikkuulaudalle, levitä ostamasi silakkafileet paperille vierekkäin.
3.) Sivele silakkafileille ohulti majoneesia, se voi olla maustettua tai maustamatonta
4.) Ripottele silakkafileille suolaa, pippurisekoitusta, tillisilppua, kevätsipulisilppua.
5.) Kääri fileet rulliksi aloittamalla ohuemmasta päästä. Asettele rullat vuokaan vieriviereen.
6.) Sekoita liemi: Kerma tai kaurakerma ja tomaattipyrettä, sekoita kunnolla. Valuta liemi vuokaan silakkarullien päälle ja lisää tillisilppua ja kevätsipulisilppua ja muutama voinokare.
7.) Peitä vuoka foliolla tai kannella ja laita uuniin n. 30 min. Poista kansi ja anna paistua vielä 10-15 min. kunnes väri on kaunis.