Kebablihawokki

Kebablihawokki

Näppärän emännän kebablihawokki

 

Valmistan paljon ruokaa wokkipannussa ja sen hankinta onkin ollut mielestäni yksi parhaita päätöksiä. Wokkipannussa voi vartissa loihtia melkoiset määrät herkullista ja helppoa ruokaa, josta pitävät niin pikkuiset ipanat, kuin vähän isommatkin tyypit. Kebablihat harvoin ovat meillä jääneet ylipäiväisinä kuivettumaan ja usein valmistankin wokkia, jossa on kebablihaa ja mitä kulloinkin kaapista löytyy. Silloin kun pitää ehtiä pienessä ajassa tehdä monenmoista, tässä yksi tapa saada ruokaa pöytään. Esittelyssä kebablihawokki, olkaa hyvät!

Kebablihat

Chilitomaattisose

Sekavihannekset

Sekoittele...

Maissit

Aineet:

n. 800g (kaksi pussia) pakastettua kebablihalastua

Loraus rypsiöljyä tai nokare voita paistamiseen wokin pohjalle

1 prk (pieni purkki, noin 175g) chilitomaattisosetta

2 pakastepussia sekavihanneksia

1 säilykepurkki maissia

1 säilykepurkki herneitä

1 prk Mifu-maitoproteiinituotetta (Sweet&sour tai oman makusi mukaan)

 

Työvaiheet:

1.) Wokki hellalle ja levy täydelle teholle. Lorauta rypsiöljyä tai nokare voita pannun pohjalle.

2.) Kun pannu on kuuma, lisää jäiset kebeblihat, sekoita vaikka kahdella lastalla käyttäen ns. nostelutekniikkaa. Lisää chilitomaattisose. Sekoittele.

3.) Kun kebablastut ovat vähän sulanneet, lisää sekavihannekset.

4.) Lisää maissit purkista

5.) Kaada hernepurkista suurin osa nesteistä pois. Lisää herneet wokkiin

6.) Lisää Mifu

7.) Sekoita ja anna wokin kuumentua kunnolla. Voit käyttää kanttakin hetkisen, jos haluat.

8.) Kun wokki on kunnolla kuumaa, käännä levy nollille ja wokki on valmis nautittavaksi.

 

Voit halutessasi lisätä wokkiin enemmän tomaattisosetta, jos haluat lopputuloksesta enemmän kastikemaista. Voit myös tarjoilla lisäksi riisiä.

Herneet

Mifu

Valmis!