Naudanlihaa uunissa

Ensimmäiseksi on todettava, että tämä ei ole kiireisen ihmisen ruoka, vaan sopii vaikkapa viikonlopun nautiskelijoille, jotka nauttivat tunteesta, että naudaliha sulaa suuhun.

Naudanlihaa uunissa

Naudanlihaa uunissa

Tarveaineet:

Noin 1 kg naudanlihan paistipala, joka sivutetaan poikkisyin

2 sipulia renkaina tai paloina

0,5 "kiekkoa" Mustapekka-juustoa 

1 prk Lempi-kermaa 

Pari kourallista tuoretta timjamia

Pippurisekoitusta myllystä

suolaa

voita paistamiseen

2 rkl makeahkoa sinappia ja liraus vettä

valkosipulirouhetta

 

Työvaiheet:

1.) Leikkaa naudanpaistin pala sopiviksi siivuiksi poikkisyin. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

2.) Paista siivut pannulla ns. pinnat kiinni. Käytä voita paistamisessa. Mausta siivut suolalla ja pippurisekoituksella.

3.) Kaiva paras uunipatasi esille, olkoonkin se sitten keraaminen pata, valurautapata tai lasipata, kaikki käy. 

4.) Pilko sipulit ja ota esille Mustapekka.

5.) Lado kerroksittain uunipataan kaikki tarveaineet ja ripottele mukaan valkosipulirouhetta, Mustapekkapaloja ja tuoretta timjamia ja pippurisekoitusta. Kaatele kermaa kerroksien väliin.

6.) Sekoita sinappi ja vesitilkka keskenään, kaada pataan. Kun kaikki tarveaineet on padassa, laita padan kansi paikoilleen ja aseta uunipata uuniin. Anna hautua 150 asteessa noin 4 tuntia.

 

Naudanlihaa uunissa

Siivuta naudan paistista siivuja poikkisyin.

Naudanlihaa uunissa

Paista pannulla pinnat kiinni ja asettele uunipataan

Naudanlihaa uunissa

Pilko sipulia lihojen väliin

Naudanlihaa uunissa

Lihojen väliin laita mustapekkanokareita

Naudanlihaa uunissa

Asettele pataan raaka-aineita kerroksittain

Naudanlihaa uunissa

Timjamia mukaan kerroksiin

Naudanlihaa uunissa

Lorottele kermaa lihakerroksiin

Naudanlihaa uunissa

Lasipata on oiva juttu tähän

Naudanlihaa uunissa

Uuniin!

Naudanlihaa uunissa

Kansi päälle ja pata uuniin!

Neljän tunnin hauduttamisen jälkeen valmista!