Naudanlihaa uunissa
Ensimmäiseksi on todettava, että tämä ei ole kiireisen ihmisen ruoka, vaan sopii vaikkapa viikonlopun nautiskelijoille, jotka nauttivat tunteesta, että naudaliha sulaa suuhun.
Naudanlihaa uunissa
Tarveaineet:
Noin 1 kg naudanlihan paistipala, joka sivutetaan poikkisyin
2 sipulia renkaina tai paloina
0,5 "kiekkoa" Mustapekka-juustoa
1 prk Lempi-kermaa
Pari kourallista tuoretta timjamia
Pippurisekoitusta myllystä
suolaa
voita paistamiseen
2 rkl makeahkoa sinappia ja liraus vettä
valkosipulirouhetta
Työvaiheet:
1.) Leikkaa naudanpaistin pala sopiviksi siivuiksi poikkisyin. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
2.) Paista siivut pannulla ns. pinnat kiinni. Käytä voita paistamisessa. Mausta siivut suolalla ja pippurisekoituksella.
3.) Kaiva paras uunipatasi esille, olkoonkin se sitten keraaminen pata, valurautapata tai lasipata, kaikki käy.
4.) Pilko sipulit ja ota esille Mustapekka.
5.) Lado kerroksittain uunipataan kaikki tarveaineet ja ripottele mukaan valkosipulirouhetta, Mustapekkapaloja ja tuoretta timjamia ja pippurisekoitusta. Kaatele kermaa kerroksien väliin.
6.) Sekoita sinappi ja vesitilkka keskenään, kaada pataan. Kun kaikki tarveaineet on padassa, laita padan kansi paikoilleen ja aseta uunipata uuniin. Anna hautua 150 asteessa noin 4 tuntia.