Broilerpitsa VHH
Tämän pitsan valmistuksessa ei ole käytetty lainkaan jauhoja, mutta eipä niitä jauhoja ehdi ruokaillessa kaivatakaan... Ehdottomasti kokeiltava pitsaohje!
VINKKI: Voit lisätä täytteisiin vaikkapa broilerlastuja, jos haluat pitsaasi lisää lihaa.
Broilerpitsa (VHH)
Aineet pohjaan:
400g broilerin jauhelihaa
4 kananmunaa
1-1,5 dl juustoraastetta
1 tl chilirouhetta
ripaus suolaa
Aineet pitsan päälle:
n. 135g tomaattisosetta tai -murskaa tms.
4-5 valkosipulinkynttä pilkottuna
1kpl keskikokoinen punasipuli renkaina
0,5-1kpl parsakaali pilkottuna nuppuina
0,5 kesäkurpitsa paloina
Kirsikkatomaatteja halkaistuna
Homejuustoa ripoteltuna nökäreinä omien makujen mukaan
BBQ-saucea tai chilikastiketta oman maun mukaan (voi jättää poiskin)
Oreganoa
Juustoraastetta
Työvaiheet:
1.) Sekoita pitsapohjan aineet sekaisin huolellisesti
2.) Asettele uunipellille leivinpaperi ja laita uuniin lämpöä 225 astetta tasalämmölle.
3.) Lusikoi pitsapohjan aineet leivinpaperille tasaiseksi levyksi ja paista sitä uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes pohjassa on jonkin verran väriä. Ota pohja pois uunista täytteitä varten.
4.) Laita pohjan päälle tomaattisose+oreganoa, parsakaalipalat, kesäkurpitsapalat, sipulirenkaat ja valkosipulipalat ja kirsikkatomaatin puolikkaat, jälleen oreganoa, BBQ-saucea lirutellen oman maun mukaan, homejuustonökäreitä sinne tänne tasaisesti ja lopuksi kunnon kerros juustoraastetta.
5.) Paista uunissa noin 15 minuuttia 225 asteessa tai kunnes juustoraaste saa ruskeaa väriä.