Vihreät tomaatit paistettuina
Syksyn yllättäessä monille viherpeukaloille jää kasvihuoneeseen vihreitä tomaatteja hallojen jo kolkutellessa harrastelijan kasvihuoneen oville ja ikkunoille. Kerää tomaatit ajoissa talteen ja valmista niistä joko vihreitä säilöttyjä tomaatteja tai paista tämän ohjeen mukaan. Osa vihreistä tomaateista on mahdollista kypsyttää huoneenlämmössä vaikkapa pahvilaatikossa laittamalla yksi omena tomaattien kanssa samaan laatikkoon. Tässä kuitenkin ohje vihreiden tomaattien paistamiseksi.
VINKKI: Voit gluteenittoman jauhoseoksen tilalla käyttää vaikkapa riisijauhoa, vehnäjauhoa tai grahamjauhoa.
Huom! Vihreää tomaattia ei saa syödä raakana, joten sen vuoksi rauhallinen paistaminen kypsäksi asti!
Vihreät tomaatit paistettuina
Tarveaineet:
n. 5 vihreää tomaattia siivutettuina
1 dl maissijauhoa
1 tl suolaa
pippurisekoitusta myllystä
1,5 tl savupaprikajauhetta
n. 1,5 dl piimää
1 kananmuna
1 dl gluteeniton jauhoseos
paistamiseen voita ja öljyä
Työvaiheet:
1.) Siivuta vihreät tomaatit noin 0,5 cm levyisiksi siivuiksi
2.) Sekoita taikinaseokseksi maissijauho, suola, pippurisekoitus, savupaprikajauhe, piimä ja kananmuna.
3.) Upota tomaattisiivut taikinaseokseen ja pyöritä sen jälkeen gluteenittomassa jauhoseoksessa.
4.) Paista keskilämmöllä pannulla siivut kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Älä kiirehdi, tämä ei ole hätähousun hommaa, liian kuumalla pannulla et saa onnistunutta lopputulosta.
5.) Tarjoile kuumana.