Broilerpihvit broilerjauhelihasta

Broilerin jauheliha näyttää kaupan tiskillä vaalealta ja usein liian kalpealta ja vaatimattomalta, jotta sitä tulisi ostettua. Hinta on kuitenkin suhteellisen edullinen, jos vaan keksii mitä siitä tekisi ja miten sen maustaisi. Tässä yksi ohje, jolla voi onnistua löytämään ruokalajin, joka onnistuu uppoamaan sekä aikuisille, että perheen junnuillekin.

Broilerpihvit broilerjauhelihasta

Porkkanaa, maissia, varsiselleriä, paprikaa

Curry, paprikajauhe, chilijauhe, pizzamauste, inkiväärijauhe, pippurisekoitus, suolaa

Lisää broilerin jauhelihaa 2 x 700g ja 4kpl kananmunia

Sekoita koko taikina huolella

Käsittely sujuu hanskat kädessä, möykky pannulle :D

Broilerpihvit broilerjauhelihasta

Aineet:

2 x 700g paketit broilerin jauhelihaa 

puolikas punainen paprika pienittynä niin pieniksi kuin saat

1 iso porkkana pieniksi kuutioiksi

2 varsisellerin "kortta" pienittynä pieniksi kuutioiksi

1 pienehkö tai keskikokoinen tölkki maissia, joiden maissitähkät on silputtu 

4 kpl kananmunia

paistamiseen rypsiöljyä tms. hyvälaatuinen paistamiseen sopiva öljy.

 

Mausteet:

2-3 tl suolaa

2 -3 tl currymaustetta

1 tl chilijauhetta

1 tl pizzamaustetta tai oreganoa

2-3 tl paprikajauhetta

1,5-2 tl pippurisekoitusta

0,5 tl inkiväärijauhetta

Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään sekaisin.

Aseta paistinpannu levylle kuumenemaan ja laita pannulle öljyä kohtuullisesti.

Ota taikinaa hyppysiin vähän lihapullasta isompi myökky. Älä hermostu, jos taikinasi tuntuu muistuttavan tapettiliisteriä. Kertakäyttöhanskat on tässä hyvät olla, mutta jos nyt on unohtuneet kauppaan, niin pese kädet huolella ennen ja jälkeen raa'an lihan käsittelyn. Aseta raaka taikinamöykky kuumalle pannulle ja painele se pihvin muotoon. Älä edes yritä muotoilla sormissasi mitään sileää pihviä. Pannulle mahtuu 4-6 pihviä riippuen pannun koosta. Anna paistua kunnes pihvin pintaan muodostuu nestettä, silloin voit kääntää pihvin. Paista rauhassa muutama minuutti kauniin ruskeiksi ja ota pihvit pois pannulta jäähtymään. Halkaise yksi pihvi ja tsekkaile, että se on kypsä sisältä. Broileria ei saa jättää punaiseksi.

Halutessasi voit myös paistaa aluksi yhden ns. "koevedospihvin", jolloin voit vielä tarkistaa pihvin maun kypsänä ja tarvittaessa lisätä jotain maustetta tai suolaa taikinaan.

Tästä erästä saat aikaan noin 35 ihan mukavan kokoista pihviä, jotka on mahdollista pakastaa erissä ja käyttää  myöhemmin.

Pihvit paistumassa

Pihvit käännettynä

Valmis!