Päärynäomenat uunissa
Voit tämän herkullisen jälkiruuan valmistaa vaikkapa normiomenoista tai päärynämomenoista kuten tässä on tehty. Tämä jälkkäri maistuu vaikkapa kahvin kanssa tai ruuan jälkeen. Hyvänä kyytipoikana toimii vaniljakastike, kermavaahto tai rahka kuten tässä.
Tämä jälkkäri on makoisa jos sinulla on vaikka muutama omena jäänyt hedelmäkulhoon pyörimään, eikä mitään ihmeellistä oikein ole muuta tarjolla.
Päärynäomenat uunissa
Aineet:
2 päärynäomenaa tai kiinteitä omenoita
Voita noin 5-8 rkl
kanelisokeria 5-8 rkl
1 pussi kaurahiutaleita "Elovena omena-kaneli"
vettä 4-5 rkl
Rahkakastike:
Leivontarahkaa oma lempparimaku 2-3 rkl
Maustamatonta rahkaa n. 2-3 rkl
Jokin hillo oman maun mukaan, esim. mansikka, vadelma tms. 1-2 rkl
Tarvitset uunivuuan ja pienen sydämenmuotoisen piparimuotin. Muutkin ideat käyvät tähän, jos sydänmuotti puuttuu.
Työvaiheet:
1.) Kuori päärynäomenat ja poista siemenkota.
2.) Sulata voita noin 5 rkl ja sekoita sulatettuun voihin kaurahiutaleet ja 3 rkl kanelisokeria.
3.) Aseta massa päärynäomenoiden siemenkodan poiston "onkaloon" tiukasti ja omenta uunivuokaan.
4.) Tee sydänmuotilla omenan kylkeen painaumia ja voit halutessasiripotella kanelisokeria kuvioihin.Ripttele kanelisokeria reilusti omenan päälle ja ripottele loput voinokareet uunivuokaan, ja ripottele kanelisokeria päälle. Laita uunivuuan pohjalle vettä muutama ruokalusikallinen.
5.) Käytä omenat uunissa 200 astetta omenoiden koosta riippuen noin 40-60 min. Kokeile veitsellä milloin omenat ovat sopivan pehmeitä.
6.) Sekoita rahkatäyte ja pursota tai asettele sydänmuottia apuna käyttäen sitä tarjoilulautaselle johon asetat kypsän omenan.
7.) Tarjoile omena lämpimänä.