Aurajuustosalaatti

Aurajuustosalaatti sopii juhlaan kuin juhlaan tai viikonloppuna vaikkapa grilliruuan kaveriksi. Kaunis esillepano tuo oman plussansa.

Aurajuustosalaatti

Aurajuustosalaatti

Aineet:

Salaatinlehtiä, erilaisia esim. lollo rosso, frisee tms. lajitelma

1-2 kurkkua

2-4 tomaattia

basilikaa tuoreena

timjamia tuoreena

vesimelonia

muutama mansikka

muutama viinirypäle

kevätsipulia

1 porkkana

1-2 pkt Aurajuustoa

ripaus chilirouhetta

Pestokastike

 

Pestokastike:

1-2 tl pestoa (Pirkka tai vastaava)

3-4 rkl oliiviöljyä tai vastaavaa

Salaatit

Käytä lähialueiden tarjontaa

Asettele tarjottimelle

Lisää elementti kerrallaan

Murenna juustot, ripottele mansikat ja viinirypäleet

Tee melonista siivut ja käytä piparimuottia

Aurajuustosalaatti

Työvaiheet:

Lisää elementti kerrallaan kuvien mukaan, porkkanasiivut tehdään kuorintaveitsellä.  Lopuksi pilko muutama mansikka ja ripottele ne päälimäiseksi, samoin muutama viinirypäle tuo hyvää makua homejuuston kanssa. 

Melonista voit leikata n. 1 cm siivuja, joista voit painaa piparimuotilla paloja ja asetella ne mielesi mukaan salaattitarjottimelle.

Lopuksi voit ripotella chilirouhetta ja leikata yrttejä (basilika, timjami tms.) ja lusikoida pestokastiketta pinnalle.

Salaatti valmis!

Hyvää ruokahalua!