Metsäsienipasta
Metsäsienet sopivaan monien raaka-aineiden kaveriksi ja nyt valmistui yksinkertainen ja nopea setti pastan ja kerman kanssa.
VINKKI: Kuivaa metsäsienet, jolloin ne säilyvät jopa useita vuosia.
Metsäsienipasta
3,5-4 dl kuivattuja sieniä
4-5 dl vettä
1 keskikokoinen porkkana suikaloitu kuorimaveitsellä
1 kpl iso punasipuli
3 kpl valkosipulin kynsiä
2 rkl ketsuppia tai tomaattipyrettä
1 rkl oreganoa tai pizzamaustetta
pippurisekoitusta myllystä
1 -1,5 tl suolaa
0,5 tl chilirouhetta
1 rkl kuivattua ruohosipulia
n. 2 dl kermaa
6-7 kieppiä taglietelle-pastaa
Kunnon klimppi voita paistamiseen
1.) Asettele kuivatut sienet veteen turpoamaan noin 1 tunnin ajaksi.
2.) Kuumenna paistinpannu tai wokpannu ja lisää voita paistamiseen
3.) Kuumenna pikkukattilaan vettä noin 1,5-2 litraa
4.) Kuullota punasipuli ja valkosipulit paistinpannulla, lisää porkkanasuikaleet
5.) Laita pastakiepit kiehuvaan veteen kypsymään
6.) Valuta sienistä vesi pois ja kippaa sienet pannulle sipulien ja porkkanoiden kaveriksi
7.) Lisää pannulle mausteet ja sekoittele
8.) Lisää pannulle kypsät pastat ja sekoittele
9.) Lisää kerma ja sekoittele
10.) Maista ja mausta tarvittaessa