Joulumieli, lipova kieli,

ihania makuja, maistelun iloja, 

ruuan kiroja, vyötärölle kiloja?  

Syyllisyyttä ei pidä potea,

eiköhän jälleen oteta,

lisäää ruokaa, juomaa...  

❤  

  

 

Joulu on tunnetusti runsaan pitopöydän, lahjojen, ystävällisyyden ja muistamisen aikaa, joten jouluherkuista ei kannata nuukailla.

Voit reilusti käyttää laatikkoruuissa valmiita soseita ja oikaista näin  hyvällä omallatunnolla vähän. Kaikki laatikkoruuat on hullukaali jo kokeillut monien vuosien ajan pakkasen kautta, eli voit valmistaa valmiit massat jo vaikkapa marraskuussa, pakastaa, sulattaa ja paistaa ne aattopäivän ruokailuun. Tee joulusta itsesi näköinen juhla, vieraasi ja perheesi ovat pääroolissa. Koita välttää stressiä, eivät vieraat tiedä mitä olet suunnitellut tai jäikö jotain tekemättä, jos et sitä itse paljasta vähättelemällä itseäsi ruokapöydän ääressä. Koitan vinkata sinulle muutamia hyviä juttuja tässä joulun osiossa.

 

Hyvä vinkki: Jos et ole perintökuormassa äidiltä tai isoäidiltä saanut tällaista sallattikaukaloa, sellaisen voi löytää kirpparilta, ekotorilta tai vanhojen tavaroiden kaupoista. Siihen on helppoa hankkia lasivuoka, johon saat näyttävästi esille rosollin <3

Jouluherkkuja

Rosollia vanhasta kaukalosta

Maksapateeta

Suutarinlohta

Munajuustoa

Lanttulaatikkoa