Päärynäomenat uunissa

Voit tämän herkullisen jälkiruuan valmistaa vaikkapa normiomenoista tai päärynämomenoista kuten tässä on tehty. Tämä jälkkäri maistuu vaikkapa kahvin kanssa tai ruuan jälkeen. Hyvänä kyytipoikana toimii vaniljakastike, kermavaahto tai rahka kuten tässä.

Tämä jälkkäri on makoisa jos sinulla on vaikka muutama omena jäänyt hedelmäkulhoon pyörimään, eikä mitään ihmeellistä oikein ole muuta tarjolla.

Lopputulos on itsesi näköinen!

Päärynäomenat uunissa

Aineet:

2 päärynäomenaa tai kiinteitä omenoita

Voita noin 5-8 rkl

kanelisokeria 5-8 rkl

1 pussi kaurahiutaleita "Elovena omena-kaneli"

vettä 4-5 rkl

 

Rahkakastike:

Leivontarahkaa oma lempparimaku 2-3 rkl

Maustamatonta rahkaa n. 2-3 rkl

Jokin hillo oman maun mukaan, esim. mansikka, vadelma tms. 1-2 rkl

 

Tarvitset uunivuuan ja pienen sydämenmuotoisen piparimuotin. Muutkin ideat käyvät tähän, jos sydänmuotti puuttuu.

 

Työvaiheet:

1.) Kuori päärynäomenat ja poista siemenkota. 

2.) Sulata voita noin 5 rkl ja sekoita sulatettuun voihin kaurahiutaleet ja 3 rkl kanelisokeria.

3.) Aseta massa päärynäomenoiden siemenkodan poiston "onkaloon" tiukasti ja omenta uunivuokaan. 

4.) Tee sydänmuotilla omenan kylkeen painaumia ja voit halutessasiripotella kanelisokeria kuvioihin.Ripttele kanelisokeria reilusti omenan päälle ja ripottele loput voinokareet uunivuokaan, ja ripottele kanelisokeria päälle. Laita uunivuuan pohjalle vettä muutama ruokalusikallinen.

5.) Käytä omenat uunissa 200 astetta omenoiden koosta riippuen noin 40-60 min. Kokeile veitsellä milloin omenat ovat sopivan pehmeitä.

6.) Sekoita rahkatäyte ja pursota tai asettele sydänmuottia apuna käyttäen sitä tarjoilulautaselle johon asetat kypsän omenan.

7.) Tarjoile omena lämpimänä.

 

 

Valitse sopivan kokoinen uunivuoka

Kuori ja poista siemenkota

Sulatettua voita, kanelisokeria ja kaurahiutaleita

Voi, kaurahiutaleet ja kanelisokeria

Sekoitettu massa työnnetään omenaan

Täytä omenat

Paina sydänmuotilla kuvioita

Kohta uuniin!

Rahkaa

Lisää hilloa

Nam!